Πρόοδος Εργασιών

Γεωφυσικές Έρευνες
Απαλλοτριώσεις
Ανασκαφές
Μελέτες Αποκατάστασης
Εργασίες Αποκατάστασης

Γρήγορη μετάβαση

Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου (μικρό)

Περιγραφή
Πολυμέσα
Χρηματοδοτήσεις
Πρόοδος Εργασιών
Τα νέα του θεάτρου

Το κοίλο του θεάτρου αποτελείται από  9 κερκίδες με 18 σειρές εδωλίων, κατασκευασμένων από γκρίζο ασβεστόλιθο, ενώ οι κλίμακες ανόδου από πωρόλιθο. Όλα τα εδώλια του θεάτρου και οι προεδρίες φέρουν επιγραφές με ονόματα χορηγών και υποδηλώνουν παράλληλα την άμεση σχέση του μνημείου με την λατρεία του Διονύσου. Από τις επιγραφές του μνημείου προκύπτει, ότι η κατασκευή του, που έγινε τμηματικά, αρχίζει στα μέσα του 4ου π.Χ. αιώνα και συνεχίζεται μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους. Στους ρωμαικούς χρόνους η ορχήστρα γίνεται ημικυκλική με την ανέγερση του σκηνικού οικοδομήματος πλησιέστερα στο κοίλο, το οποίο ανακατασκευάζεται. Το κατώτερο τμήμα της σκηνής αυτής σώζεται μέχρι σήμερα.

ΌνομαΗμερομηνίαΠοσό (€)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΖΩΜΑ100.00
Σύνολο
€100.00
Υπόλοιπο
€100.00
ΠεριγραφήBudgetTargetRemarks
Εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, όπως αυτές περιγράφονται στο Χορηγικό Φάκελο1.000.000.0020.000.00

Το ποσό του κουμπαρά θα είναι χρήσιμο για συμπληρωματικές εργασίες που θα προκύψουν.

  • Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009 ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» επισκέφθηκε το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα αρχαία θέατρα του Νομού Αργολίδας, όπου συναντήθηκε με όλους τους τοπικούς φορείς, με θέμα την ανάδειξη του παραπάνω θεάτρου.
  • Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό (κουμπαρά) για το μικρό θέατρο αρχαίας Επιδαύρου.
  • Το έργο «Συντήρηση, αναστήλωση και ανάδειξη μνημείων της Επιδαύρου» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα και Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2007-2013 με χρηματοδότηση 3.000.000, 00 ευρώ.
  • Το έργο αποκατάστασης του μικρού θεάτρου της Επιδαύρου ολοκληρώθηκε και υλοποιήθηκε από την Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Επιδαύρου του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού. (ΣΤΙΓΜΑ)
  • Ολοκλήρωση της ανασκαφής της αρχαίας αγοράς της Αρχαίας Πόλεως Επιδαύρου, καθώς και κρηναίου οικοδομήματος, τα οποία γειτνιάζουν με το αρχαίο θέατρο, ανάδειξή τους και σύνδεσή τους με τον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου και του ρωμαϊκού λουτρού. (ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ)