Γρήγορη μετάβαση

Τηλεδιάσκεψη για το «Αρχαιολογικό Πάρκο Ασκληπιείου Επιδαύρου» και την «Πολιτιστική Διαδρομή ΜΟΡΕΑΣ»

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την ενημέρωση για την υλοποίηση των προγράμματος «Αρχαιολογικό Πάρκο Ασκληπιείου Επιδαύρου» αλλά και για τον σχεδιασμό του προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή ΜΟΡΕΑΣ», το οποίο θα λειτουργήσει σαν ένας ακόμη «στυλοβάτης» για την οικοδόμηση του πάρκου της Επιδαύρου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν  ο  Δήμαρχος  Επιδαύρου, κ. Τάσος Χρόνης, ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ.  Σταύρος Μπένος, ο Ομότιμος  Καθηγητής Αρχαιολογίας και υπεύθυνος των ανασκαφών της Επιδαύρου, κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο κ. Βαγγέλης Καζολιάς, υπεύθυνος μηχανικός του Έργου.

Στη διάρκεια της συζήτησης οι συμμετέχοντες συζήτησαν για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έργο ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο, μετά και την έγκριση από το ΚΑΣ της σχετικής μελέτης. Επιπλέον, συζητήθηκαν ιδέες για νέες δράσεις που θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής και θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των κατοίκων.

Ο δήμαρχος της Επιδαύρου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη του προγράμματος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και συμφώνησε να συμμετέχει σε μηνιαία συνάντηση εργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο τον αποτελεσματικότερο  συντονισμό για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη και τους χάρτες των προγραμμάτων

  • Το Αρχαιολογικό Πάρκο της Επιδαύρου
  • Οι πόλοι της Πολιτιστικής Διαδρομής ΜΟΡΕΑΣ
  • Στο χάρτη αποτυπώνεται η δυνατότητα σύνδεσης της «Πολιτιστικής Διαδρομής του ΜΟΡΕΑ» με το πρόγραμμα «Διαδρομή Ολυμπίας Οδού»

Μπορείτε να δείτε στη συνέχεια σχετικά δημοσιεύματα:

Επίδαυρος: Η πολιτιστική διαδρομή «Μορέας» και η ανάδειξη του Ασκληπιείου – https://anagnostis.org

Τηλεδιάσκεψη για την ανάδειξη του Ασκληπιείου της Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο – argolikeseidhseis.gr