Γρήγορη μετάβαση

Εκδήλωση με θέμα την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών

Σχετικά Θέατρα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, ο Δήμος Δελφών , η Ι΄Εφορεία Δελφών και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ οργανώνουν εκδήλωση που θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, την Πέμπτη 31 Μαρτίου και ώρα 7μ.μ. με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Παναγιώτα Γαζή, Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας : «Η χαρά και η ευθύνη για την ανάδειξη ενός μεγάλου μνημείου».

Νικόλαος Φουσέκης, Δήμαρχος Δελφών : «Πραγματοποιείται ένα όνειρο που χρόνια περιμέναμε».

Αθανασία Ψάλτη, Προϊσταμένη Ι΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων : « Η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου των Δελφών. Από το εθνικό όραμα στην ατομική πρωτοβουλία».

Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του «Διαζώματος»: «Μία σπουδαία χειρονομία για ένα σπουδαίο μνημείο».
Στην εκδήλωση θα παραστεί η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και θα έχει ως αντικείμενο την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Δελφών με επίκεντρο τέσσερα πολύ σημαντικά γεγονότα:

-Την σπουδαία δωρεά των αφών Ανδριοπούλου ύψους 96.740,25€ στον κουμπαρά του αρχαίου θεάτρου Δελφών.

-Την υιοθεσία από την Γ΄ Γυμνασίου του Βαρβάκειου Πειραματικού Γυμνασίου του θεάτρου, η οποία συνοδεύεται από σειρά δράσεων και εκδηλώσεων. Ήδη, οι μαθητές της Γ΄τάξης παρέδωσαν στον Πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρο Μπένο το ποσό των 385€ για τον «κουμπαρά» και ακολουθεί επίσκεψη των μαθητών στις 31 Μαρτίου το πρωϊ στο μνημείο που θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικά δρώμενα.

-Τη δωρεά του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου ύψους 1.000 € που συνδυάστηκε με το επίσημο άνοιγμα του «κουμπαρά» του αρχαίου θεάτρου Δελφών.

-Την παραγωγή ντοκιμαντέρ με την εθελοντική προσφορά της σκηνοθέτου κας Αποστολίας Παπαϊωάννου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η αρχιτέκτων κα Λιάνα Χλέπα που είναι ανάδοχος του έργου ,θα παρουσιάσει τις φάσεις και τις ιδιαιτερότητες της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Δελφών.

“AMFISA PRESS on-line”
Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011