Γρήγορη μετάβαση

Ένας κουμπαράς για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Σχετικά Θέατρα

Εφημερίδα “ΠΑΡΡΗΣΙΑ”,

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ!
dem-12012011-megalopoliΤο Σωματεία ΔΙΑΖΩΜΑ που, όπως γνωρίζουμε πλέον, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού και ακάματου υπηρέτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Σταύρου Μπένου, προχώρησε πριν από λίγο καιρό σε μια Δράση που θέτει επί τάπητος το πόσο αγαπούμε όσα διεκδικούμε.
Υιοθέτησε τη Δράση «ΥΕΑΘ» ή αλλιώς Υιοθετείστε Ένα Αρχαίο Θέατρο. Στο πνεύμα των «αναδόχων» που με μεγάλη επιτυχία έχουν υιοθετήσει αρκετές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του τρίτου κόσμου, η Δράση ΥΕΑΘ καλεί όλους όσους αγαπούν τα Αρχαία μας Θέατρα να γίνουν «ανάδοχοι», δηλαδή να δώσουμε ένα «δώρο» σε αυτά τα μνημεία, όπως δίνει ο νονός ή η νονά στο βαπτηστήρι του/της!
Το δώρο που χρειάζεται να δώσει ο καθένας είναι χρηματικό, χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία το ύψος του.
Άλλωστε, σκοπός της Δράσης δεν είναι τόσο η συγκέντρωση μεγάλων χρηματικών ποσών για την ανάδειξη και διάσωση των αρχαίων θεάτρων, αλλά η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η «αφύπνιση» του Κράτους…
Σημασία λοιπόν έχει περισσότερο η συμμετοχή, γιατί κάθε συμμετοχή συνιστά μια υπογραφή, που προστίθεται στις υπόλοιπες, και όλες μαζί συνιστούν εντολή προς τους υπεύθυνους της Πολιτείας, να ενεργοποιηθούν επιτέλους για την σωτηρία αυτής της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η Δράση δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υιοθετήσουν όποιο αρχαίο θέατρο επιθυμούν, ανοίγοντας αντίστοιχους κουμπαράδες, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, για κάθε ένα από τα γνωστά αρχαία θεάτρα της χώρας.
Η Δράση, λόγω της πρόσφατης δημιουργίας της, δεν έχει λάβει ακόμα μεγάλη δημοσιότητα, τουλάχιστον όπως δείχνουν τα στοιχεία που διατίθενται στην ιστοσελίδα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ (www.diazoma.gr).
Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στον ένθετο πίνακα, έως σήμερα έχουν δοθεί μόλις 92.000€.
Είναι σίγουρο ότι εφόσον γνωστοποιηθεί ευρέως αυτή η Δράση, θα υπάρξει περισσότερη ανταπόκριση.
Στα καθ’ υμάς, στον Κουμπαρά για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, έχουν κατατεθεί 1.050€.
Πιστεύουουμε ότι δε μπορούμε να μείνουμε σε αυτό το ποσό, εάν θέλουμε να πείσουμε ότι έχουμε ειλικρινές ενδιαφέρον για το Θέατρο και, ως εκ τούτου, οι χρόνιες εκκλήσεις μας για τη διάσωσή του, δεν είναι άνευ κενού περιεχομένου…
Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα! Το «δεν ήξερα», δεν αποτελεί πλέον πειστική δικαιολογία.
Τώρα γνωρίζουμε και πρέπει έμπρακτα να αποδείξουμε ότι νοιαζόμαστε για το Θέατρό μας.
Επαναλαμβάνουμε, δεν έχει νόημα τι θα διαθέσουμε (άλλωστε δε πρέπει να παραβλέπουμε ότι δε βρισκόμαστε στην καλύτερη οικονομική κατάσταση…) αλλά πόσοι θα ανταποκριθούμε!
Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.diazoma.gr και να δεί τη διαδικασία με την οποία μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό υπέρ του Αρχαίου Θεάτρου. Σημειώνεται ότι υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί από όλες τις γνωστές τράπεζες.
Ας μην αφήσουμε λοιπόν να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία!

  • Διαβάστε το δημοσίευμα και εδώ.