Γρήγορη μετάβαση

Ομιλία του Νομάρχη Αθηνών κ. Ιωάννη Σγουρού στη Β’ Γενική Συνέλευση του Διαζώματος

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Πρόεδρε του Διαζώματος,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας πρωτοβουλία. Για την ξενάγηση στο θεάτρου του Διονύσου, αλλά και για την τιμητική σας πρόσκληση να παρευρίσκομαι στην 2η Γενική Συνέλευση του ‘Διαζώματος’.Η σημερινή μερα είναι για μένα η συνέχεια της μοναδικής εμπειρίας που είχα απο την πρώτη μου γνωριμία, με τις δραστηριότητες του ‘Διαζώματος’. Το όραμα,η συνεργασία, η οργάνωση, το πάθος των ανθρώπων του ‘Διαζώματος’ ήταν για μένα μια πραγματική αποκάλυψη. Μια αποκάλυψη, ότι στην σημερινή εποχή των εφήμερων αγαθών και των υλικών προτύπων υπάρχει και ο κόσμος της ιδεολογίας και των πολιτιστικών αξιών.
Υπάρχουν οι ενεργοί πολίτες, που είναι αποφασισμένοι να κάνουν πράξη την αγάπη τους για τα μνημεία, και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» είναι το μεγαλο παράδειγμα για την κοινωνία μας.
Δείχνει το πως όταν όλες οι δυνάμεις της χώρας: Ενεργοί πολιτές-Κράτoς και Αυτοδιοίκηση ενώσουν τους δυνάμεις τους μπορούν να πετύχουν υψηλούς στόχους.

Οπως είναι ο Οραματικός Στόχος, για τη προστασία των αρχαίων μας θεάτρων, αυτού του κορυφαίου επιτεύγματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής΄’.
Τον Πρόεδρο του ‘Διαζώματος’ κ Σταύρο τον Μπένο τον γνώριζα από την περίοδο που ήμουν ΓΓΑ και εκείνος Υπουργός Πολιτισμού.

Είχαμε πάντα άριστη συνεργασία και μας συνέδεαν πολλά, όμως τωρα μας ενώνει ενας μεγάλος στόχος.
Να κάνουμε πράξη το όραμα, για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου του Διονύσου.

Η Νομαρχία Αθηνών απο την πρώτη στιγμή άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες στήριξε το έργο της συντήρησης και αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου του Διονύσου.

Και εδω είμαι υποχρεωμένος να πω οτι αυτη η ετοιμότητα να αγκαλιάσουμε αυτό το μεγαλόπονο έργο και να καταβάλλουμε 6 εκατομμύρια ευρώ, σε μια δύκολη οικονομικά εποχή δεν υπήρξε συγκυριακή.

Στηρίζεται στο γεγονός οτι στην Νομαρχία Αθηνών όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούμε με όρους αποτελεσματικότητας στον τομέα επένδυσης και διαχείρησης των οικονομικών μας πόρων.

Κύριε Πρόεδρε του ‘Διαζωματος’, κ Σταύρο Μπένο ,

Αγαπητά μέλη του ‘Διαζώματος’,

Θέλω να σας συγχαρώ για οσα προσφέρετε στη πατρίδα μας.

Και να είστε βέβαιοι, ότι για το έργο που δημιουργείται σήμερα, πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα και τη λογική της εποχής, οι επόμενες γενιές θα σας ευγνωμωνούν.

Σας ευχαριστώ.