Γρήγορη μετάβαση

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο «Έρευνα και μελέτη αποκατάστασης – αναστήλωσης αρχαίου θεάτρου Στράτου»

Σχετικά Θέατρα

Υπεγράφη στις 12 Αυγούστου του 2013 η προγραμματική σύμβαση, ύψους 80.000 ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου για το έργο «Έρευνα και μελέτη αποκατάστασης – αναστήλωσης αρχαίου θεάτρου Στράτου». Τη χρηματοδότηση διαθέτει ο Δήμος Αγρινίου.

Η παρούσα σύμβαση έχει ως στόχο την έρευνα και τη μελέτη αποκατάστασης – αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Στράτου, προκειμένου να διαφυλαχθεί και να αναδειχθεί η τεράστια αρχαιολογική και πολιτιστική του αξία. Η Σύμβαση θα περιλαμβάνει δύο υποέργα:

Α) την πραγματοποίηση καθαρισμών και συμπληρωματικής ανασκαφικής έρευνας στο αρχαίο θέατρο Στράτου. Η συνολική δαπάνη υπολογίζεται στο ποσό των 15.000,00 € με Φ.Π.Α.

Β) την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης και αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου. Η συνολική δαπάνη υπολογίζεται στο ποσό των 65.000,00 € με Φ.Π.Α.

Η διάρκεια της παρούσας σύμβασης θα είναι 16 μήνες και τα δύο υποέργα θα υλοποιηθούν αντίστοιχα από τη ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τον αρχιτέκτονα – αρχαιολόγο και καθηγητή του Α.Π.Θ., κο Καραδέδο Γιώργο.

Το Διάζωμα ευχαριστεί θερμά για τη σημαντική συμβολή τους το Δήμαρχο Αγρινίου, κο Παύλο Μοσχολιό καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, τη ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, την προϊσταμένη της, κα Ολυμπία Βικάτου καθώς και την αρχαιολόγο της ΛΣΤ΄ Ε.Π.Κ.Α., κα Έφη Σαράντη, τον αρχιτέκτονα και καθηγητή του Α.Π.Θ., κο Γιώργο Καραδέδο, αλλά και όλους όσους συμβάλλουν ενεργά στην ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Στράτου.

  • Το αρχαίο θέατρο της Στράτου