Γρήγορη μετάβαση

Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο Κουφονησίου Λεύκης

Σχετικά Θέατρα

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» σε συνεργασία με το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» προχωράει σε εκστρατεία ενημέρωσης για την ενεργοποίηση όλων των πολιτιστικά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας για τη διάσωση και συντήρηση του αρχαίου θεάτρου στο Κουφονήσι. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε πανελλαδικά από το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη όλων των θεσμών και των πολιτών, καλώντας τους «να υιοθετήσουν» ένα αρχαίο θέατρο.  Ειδικότερα για το αρχαίο θέατρο Λεύκης (Κουφονήσι) έχουν γίνει μέχρι σήμερα οι εξής ενέργειες :

·         Η τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου χρηματοδότησε με Προγραμματική Σύμβαση γεωφυσική έρευνα για το αρχαίο θέατρο, η οποία ολοκληρώθηκε από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ι.Τ.Ε. Κρήτης.

·         Μετά από αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία ανάδειξης του θεάτρου αυτού από την ΚΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

·         Αρχιτέκτονες προσφέρουν ήδη εθελοντική εργασία για την εκπόνηση μελέτης για την προστασία του μνημείου από τις καιρικές συνθήκες και τη φυσική αμμοβολή από τις σφοδρές ανεμοθύελλες.

·         Για να διευκολυνθούν οι πολίτες- δωρητές έχει δημιουργηθεί ένας «κουμπαράς», δηλ. ένας ξεχωριστός λογαριασμός για το αρχαίο θέατρο Λεύκης, όπου κάθε πολίτης, ανάλογα με τις δυνατότητές του, θα μπορεί να συνεισφέρει τον οβολό του για τη μελέτη, την ανασκαφή, τη συντήρηση, την αποκατάσταση και τη λειτουργική ένταξη του αρχαίου θεάτρου στην καθημερινότητά μας. Ο προϋπολογισμός των εργασιών που απαιτούνται για τη συντήρηση του θεάτρου στο Κουφονήσι ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την περιγραφή, τον προϋπολογισμό του έργου και την κίνηση των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς (κουμπαράδες) μπορεί να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ειδικότερα στη σελίδα: http://www.diazoma.gr/GR/Page_16-00_24.asp.

Κατόπιν τούτων, συμφωνήθηκε μεταξύ του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας  και του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και με τη συναίνεση της ΚΔ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου να ξεκινήσει η συγκέντρωση του απαιτούμενου, για το σκοπό αυτό, ποσού. Καλούμε όποιον συμπολίτη μας μπορεί να υποστηρίξει τη συλλογική αυτή προσπάθεια είτε με την εθελοντική του προσφορά και παροχή γνώσεων είτε ενισχύοντας οικονομικά τον κουμπαρά που έχει δημιουργηθεί για το αρχαίο θέατρο του Κουφονησίου να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας.

Οι καταθέσεις χρημάτων μπορεί να γίνουν στους εξής τραπεζικούς λογαριασμούς:

·         Αγροτική Τράπεζα – 4550400303951

·         Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας – 040/48312096

·         Εμπορική Τράπεζα – 87777324

·         Alpha bank – 104002002018001

·         Eurobank – 00260052290200740433

·         Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – 89175423-7

·         Τράπεζα Πειραιώς – 5026-047390-840

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας, τέλος, κάνει γνωστή την πρόθεσή του να προχωρήσει τις προσεχείς ημέρες σε ανοιχτή πρόσκληση όλων των ενδιαφερομένων στην περιοχή μας, ώστε με την αφύπνιση περισσοτέρων να συνασπιστούμε όλοι οι φίλοι του αρχαίου Θεάτρου στην κοινή προσπάθεια για την αποκάλυψη και ανάδειξη του σημαντικού αυτού πολιτιστικού μνημείου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη του Δ.Σ του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας:

Στεφανία Μυλωνάκη (πρόεδρο) 28430 – 22541
Κατερίνα Ζερβάκη (αντιπρόεδρο) 6974996600
Άννα Μανουσάκη  (γραμματέα) 6974473482

Από το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος».