Γρήγορη μετάβαση

Το 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου παρουσιάζει τα Αρχαία Θέατρα της Αττικής και «υιοθετεί» το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.

Σχετικά Θέατρα

Δελτίο Τύπου

Κατά τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 στο 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου  πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτείνεται από το Σωματείο «Διάζωμα» με τίτλο : «Υιοθεσία Αρχαίων Θεάτρων – Μαθητές Ξεναγούν Μαθητές στα Αρχαία Θέατρα».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου, αφού ενημερώθηκαν για τις Δράσεις του Σωματείου «Διάζωμα» από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό της παιδαγωγικής ομάδας, μελέτησαν και επεξεργάστηκαν υλικό σχετικό με τα αρχαία θέατρα της Αττικής, χωρίστηκαν σε ομάδες και εκπόνησαν μία σειρά από εργασίες (προβολές παρουσίασης, video,σταυρόλεξα, «κουίζ», αφίσες, ζωγραφιές, αφηγηματικές ιστορίες δημιουργικής γραφής) με στόχο την ανάδειξή τους.

Στη συνέχεια μετά από ψηφοφορία ανά τμήμα, αποφάσισαν να «υιοθετήσουν» το αρχαίο θέατρο των Αχαρνών προσφέροντας ένα συμβολικό ποσό στον «Κουμπαρά» του εν λόγω θεάτρου.

Λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων το μεγαλύτερο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος υλοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας “WEBEX” και δεν κατέστη εφικτή μια προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στο χώρο κάποιου αρχαίου θεάτρου της Αττικής. Ωστόσο, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων στην «ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ», η κάθε ομάδα παρουσίασε τις εργασίες της στους συμμαθητές / τριές της «ξεναγώντας» τους στα αρχαία θέατρα της Αττικής.

Ενδεικτικές εργασίες των μαθητών:

  •  «ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ»/ ppt για τα ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • “VIDEO” για το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ του ΑΜΦΙΑΡΕΙΟΥ
  •  ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ για το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΘΟΡΙΚΟΥ

Aφήγηση πρώτη 

Αφήγηση δεύτερη

  •  ΑΦΙΣΑ για το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ και ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ για το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ του ΘΟΡΙΚΟΥ
  •  ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ και ΕΝΑ «ΚΟΥΙΖ» για το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ του ΘΟΡΙΚΟΥ
  •  ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ για το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Ζάχου Μάρθα, Φιλόλογος