Γρήγορη μετάβαση

Το πρώτο Άνω Διάζωμα

 

Απολογιστικό δελτίο 17ης Μαίου 2015

Την Κυριακή 17 Μαΐου του 2015, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, χώρο συμβολικό για το ΔΙΑΖΩΜΑ-Το 2008 εκεί έγινε η επίσημη ανακοίνωση της λειτουργίας του- πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση του Άνω Διαζώματος, της νεότερης γενιάς των Διαζωματικών μελών.

Στην εκδήλωση μίλησαν μέλη, εθελοντές και συνεργάτες του Διαζώματος, ο καθένας από το δικό του γνωστικό και επαγγελματικό τομέα, οι οποίοι μοιράστηκαν με τον κόσμο την προσωπική τους εμπειρία – σε σχέση με τον οργανισμό. Συγκεκριμένα μίλησαν η αρχαιολόγος Μαρία Σοφικίτου, ο υπεύθυνος πολυμεσικών εφαρμογών Ευδόκιμος Φρέγκογλου, ο υπεύθυνος ψηφιακών έργων της εταιρείας Omni Apico, Σωκράτης Μεχτερίδης, οι αρχιτέκτονες-μηχανικοί Γουλιέλμος Ορεστίδης και Νίκος Χατζηδάκης, ο εικαστικός-σκηνοθέτης Γιώργος Δρίβας, ο δημιουργός ντοκιμαντέρ Βαγγέλης Ευθυμίου, ο σύμβουλος δημοσίων πολιτικών & επικοινωνίας, συνιδρυτής του Vouliwatch Παναγιώτης Βλάχος, η φιλόλογος της Βαρβάκειου σχολής Mαίρη Μπελογιάννη και δύο μαθήτριες του σχολείου, η υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας του ομίλου ΤΙΤΑΝ, η συγγραφέας-δημοσιογράφος και συνιδρύτρια της εταιρείας Η Τρελλή Ροδιά, Νάντια Δρακούλα και ο Θοδωρής Μπένος, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ και συνιδρυτής της πύλης gyri.gr“.

Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησαν παρεμβάσεις από το κοινό, ανθρώπων που διηγήθηκαν τη δική τους προσωπική ιστορία μέσα από το ΔΙΑΖΩΜΑ, συμβάλλοντας σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τη νέα γενιά και για τη χώρα μας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα ιδιαίτερα προσωπικό και συγκινητικό λόγο του προέδρου του σωματείου, Σταύρου Μπένου. Το «Άνω Διάζωμα» ξεκινάει το ταξίδι του και σας περιμένει όλους για να ατενίσουμε το μέλλον από ψηλά…

Οι ομιλίες

"Η συμβολή της κίνησης πολιτών Διάζωμα στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων" Μαρία Σοφικίτου, στέλεχος Διαζώματος - αρχαιολόγος με ειδίκευση στη διαχείριση μνημείων.

Ευδόκιμος Φρέγκογλου, στέλεχος Διαζώματος - Υπεύθυνος Πολυμεσικών εφαρμογών - 3D Generalist.

"Βιώνοντας το Διάζωμα ως εθελοντής" Σωκράτης Μεχτερίδης, υπεύθυνος ψηφιακών έργων της εταιρίας OMNI APICO - εθελοντής Διαζώματος.

«Μελέτες αποκατάστασης αρχαίων θεάτρων και ο ρόλος του Διαζώματος. Σκέψεις με αφορμή τη μελέτη για το Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης» Γουλιέλμος Ορεστίδης, αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π. με ειδίκευση στη συντήρηση και αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων & συνόλων.

«Αποκαταστάσεις αρχαίων θεάτρων και καθολική προστασία» Νίκος Χατζηδάκης, αρχιτέκτων μηχανικός Α.Π.Θ. με ειδίκευση στη συντήρηση και αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων & συνόλων.

«Η εμπειρία ενός εταιρικού μέλους» Λυδία Γιαννακοπούλου, υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας ΤΙΤΑΝΑ.

«Η συμμετοχή μου στο Διαζωμα: Απο το όραμα στην πραγματοποίησή του.» Γιώργος Δρίβας, Eικαστικός & σκηνοθέτης - εθελοντής Διαζώματος

«Η προσωπική μου εμπειρία με το Διάζωμα» Βαγγέλης Ευθυμίου, Δημιουργός ντοκιμαντέρ - εθελοντής Διαζώματος

«Οι πολιτιστικές διαδρομές του Διαζώματος ως ευκαιρία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης» Παναγιώτης Βλάχος, Eιδικός σύμβουλος δημοσίων πολιτικών & επικοινωνίας και συνιδρυτής του www.vouliwatch.gr

Μαίρη Μπελογιάννη, Φιλόλογος, Dr Αρχαιολόγος Πρόεδρος Ελεγκτικής επιτροπής Διάζωμα και οι μαθήτριες της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής Εβελίνα Μαρκοπούλου & Νίκη Γεωργακοπούλου

"Η εμπειρία της εκπροσώπησης του Διαζώματος στη Νέα Υόρκη και το crowdfunding για την Αρχαία Επίδαυρο" Νάντια Δρακούλα, συγγραφέας, νομικός & δημοσιογράφος, συνιδρύτρια της Πολιτιστικής Εταιρείας «Η Τρελλή Ροδιά».

«Γ.Σ. Διαζώματος: Ευχάριστη | Ενδιαφέρουσα | Εμπειρία» Θεόδωρος Μπένος, Τελετάρχης» γενικών συνελεύσεων, εθελοντής Διαζώματος.

Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος σωματείου Διάζωμα

Η συζήτηση που ακολούθησε με το πέρας των παρουσιάσεων

  • Την Κυριακή 17 Μαΐου του 2015, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης,πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση του Άνω Διαζώματος.
  • Πρώτη συνάντηση του Άνω Διαζώματος: η Μαρία Σοφικίτου, στέλεχος Διαζώματος - αρχαιολόγος με ειδίκευση στη διαχείριση μνημείων.
  • Πρώτη συνάντηση του Άνω Διαζώματος: ο Σωκράτης Μεχτερίδης, υπεύθυνος ψηφιακών έργων της εταιρίας OMNI APICO - εθελοντής Διαζώματος.
  • Πρώτη συνάντηση του Άνω Διαζώματος: ο Βαγγέλης Ευθυμίου, Δημιουργός ντοκιμαντέρ - εθελοντής Διαζώματος.
  • Πρώτη συνάντηση του Άνω Διαζώματος: η Λυδία Γιαννακοπούλου, υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας ΤΙΤΑΝΑ.