Γρήγορη μετάβαση

Το Παράρτημα Κιάτου του Λυκείου Ελληνίδων ανοίγει τον κουμπαρά του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας

Σχετικά Θέατρα

 

Την Κυριακή το απόβραδο στο μαγευτικό προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Σικυώνας πραγματοποιήθηκε από το Παράρτημα Κιάτου του Λυκείου των Ελληνίδων επετειακή χορευτική εκδήλωση με θεματικό περιεχόμενο «Οι δρόμοι της παράδοσης».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής η πρόεδρος του Παραρτήματος Κιάτου κα Μαρία Φωτοπούλου-Καραμπέτσου ανακοίνωσε παρουσία των τοπικών αρχών και χιλιάδων επισκεπτών ότι το Παράρτημα Κιάτου θα διαθέσει το συμβολικό ποσό των 1.000 ευρώ για το άνοιγμα του ηλεκτρονικού κουμπαρά του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας.

Ο Πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» κ. Σταύρος Μπένος ο οποίος παρευρισκόταν στην εκδήλωση μαζί με το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρήστο Λάζο ευχαρίστησαν την κα Φωτοπούλου και χαιρέτησαν το σημαντικό αυτό γεγονός. «Η σπουδαία αυτή χειρονομία σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας συμμετοχής των πολιτιστικών φορέων της χώρας καθώς και των απλών πολιτών για τη διάσωση και την ανάδειξη όλων των αρχαίων θεάτρων» τόνισε ο κ. Μπένος.

«Σήμερα ξεκινάει ένα μικρό ρυάκι που σε λίγο θα γίνει ένα ορμητικό ποτάμι, ένα μεγάλο κίνημα πολιτών, ένα κίνημα αγάπης για τα αρχαία μας θέατρα που θα αγκαλιάσει τη χώρα απ ‘ άκρη σ΄ άκρη».

To «ΔΙΑΖΩΜΑ» εντός των επομένων ημερών θα ανοίξει ειδικό τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς για το αρχαίο θέατρο της Σικυώνας, όπου η πρώτη κατάθεση θα είναι η προσφορά των 1.000 ευρώ του Παραρτήματος Κιάτου του Λυκείου Ελληνίδων.

  • Άποψη του χώρου των θεατών, όπου στο βάθος διακρίνεται το κοίλον του αρχαίου θεάτρου της Σικυώνας.
  • Aπό αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Χρήστος Λάζος, Σταύρος Μπένος, Μαρία Φωτοπούλου-Καραμπέτσου.