Γρήγορη μετάβαση

Συνάντηση στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στο Κουφονήσι Λεύκης (Κρήτη)

Σχετικά Θέατρα

Την Τρίτη 25 Ιουνίου του 2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» συνάντηση, με θέμα την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Κουφονησίου Λεύκης.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Σταύρος Μπένος, οι αρχιτέκτονες – μηχανικοί και καταγόμενοι από την περιοχή, κ.κ Γιώργος Κανναβάκης και Λιάνα Ευθυμιάδου, καθώς και η γραμματέας του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος», κα Άννα Μανουσάκη. Οι παραπάνω πραγματοποίησαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το συντονισμό των επόμενων δράσεών τους, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και των πολιτών για την ανάδειξη του ακριτικού αυτού μνημείου.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» έχει ήδη ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης για την ενεργοποίηση όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών, καλώντας τους «να υιοθετήσουν» το αρχαίο θέατρο και να ενισχύσουν τον «κουμπαρά» (ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό) που έχει ήδη ανοίξει το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Επίσης, το ζεύγος των αρχιτεκτόνων Κανναβάκη – Ευθυμιάδου ολοκληρώνουν μέσα στο επόμενο διάστημα την προκαταρκτική μελέτη που εκπονούν εθελοντικά με αντικείμενο την προστασία του αρχαίου θεάτρου Λεύκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συμφωνήθηκαν τα εξής:

Να ενημερωθεί για όλα τα βήματα η ΚΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η αρμόδια Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Να συνεχίσει ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» την εκστρατεία για τη σχετική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και φορέων της περιοχής.

Όταν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική μελέτη που εκπονούν οι δύο αρχιτέκτονες να την παρουσιάσουν σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Το Φθινόπωρο του 2013 να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην περιοχή της Σητείας, με θέμα την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Λεύκης. Την εκδήλωση θα διοργανώσουν από κοινού το «ΔΙΑΖΩΜΑ», ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος», η ΚΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

  • Η συνάντηση στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»:Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Λιάνα Ευθυμιάδου, αρχιτέκτων μηχανικός, Άννα Μανουσάκη, γραμματέας του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος», ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και ο Γιώργος Κανναβάκης αρχιτέκτων – μηχανικός.