Γρήγορη μετάβαση

Συνάντηση για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης

Σχετικά Θέατρα

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Αμφίπολης, κ. Κώστας Μελίτος και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, κα Πηνελόπη Μάλαμα, συναντήθηκαν στις Σέρρες, προκειμένου να συζητήσουν για την αποκάλυψη και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης και συγκεκριμένα για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για το αρχαίο θέατρο Αμφίπολης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Καραδέδος, Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θράκης, Τσόκας Γρηγόρης, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιος Μασλαρινός, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Σερρών, Βασίλης Βαφειάδης, Προϊστάμενος Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Υπεύθυνος Πολιτισμού της Π.Ε. Σερρών και Άγγελος Τσουγκάρης, Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Ε. Σερρών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προσδιορίστηκαν τα επόμενα βήματα για την αποκάλυψη και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης, τα οποία είναι τα εξής:

  • Ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υπογραφή Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Δήμου Αμφίπολης για την υλοποίηση γεωφυσικής έρευνας στο μνημείο και την έναρξη της ανασκαφής του. Η σύμβαση προβλέπεται να έχει υπογραφεί μέχρι το Μάιο του 2017.
  •  Υλοποίηση της γεωφυσικής διασκόπησης του αρχαίου θεάτρου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής, υπό τον καθηγητή, κ. Τσόκα Γρηγόρη. Η γεωφυσική έρευνα θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2017.
  •  Έναρξη ανασκαφικών εργασιών στο μνημείο, η οποία υπολογίζεται να γίνει το Σεπτέμβρη του 2017. Διενέργεια διερευνητικών ανασκαφικών τομών.
  • Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω και, εφ’ όσον τα αποτελέσματα των ερευνών είναι θετικά, το «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα αναθέσει τη μελέτη αποκατάστασης του μνημείου στον καθηγητή, κ. Γιώργο Καραδέδο, με χρήματα που θα συγκεντρωθούν στον «κουμπαρά» (ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό) του θεάτρου.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε τα παρακάτω δημοσιεύματα