Γρήγορη μετάβαση

Συμπεράσματα από μια διαφορετική ημέρα..

Φίλε μου, πέρα από τα αστεία μηνύματα, σου γράφω τώρα γιατί πραγματικά θεωρώ ότι αξίζουν συγχαρητήρια στο καθένα από εσάς ξεχωριστά, αλλά και σε όλους μαζί συλλογικά γιατί έχετε δημιουργήσει ένα ζωντανό οργανισμό με θεμέλια που αποτελούν εγγύηση ότι η προσπάθεια και η εργασία δε θα πάνε χαμένες.

Άκουσα κατά τη συνάντηση λέξεις και φράσεις όπως έμπνευση, κίνητρο, στόχος, δημιουργικότητα, επικοινωνία, δράσεις, πορεία, επαφή, ένταξη στην καθημερινή ζωή, συνεργασία φορέων, διαχείριση πολιτισμικής κληρονομιάς.

Είδα σπουδαίους ανθρώπους να μιλούν χωρίς επιτήδευση με πρωτάκουστη για μένα νεανική ανυπομονησία και παλμό, αλλά και νέους με γνώση και εμπειρία στον τομέα τους, που δημιουργούν και παραδίδουν στον κόσμο έργο υλικό και πνευματικό. Πνευματικό επειδή υπάρχει μία σοβαρή ένδειξη εδώ. Αλλαγής κατεύθυνσης. Νέας στοχοθέτησης του καθενός μας.

Σκεφτόμουν την Κυριακή, πόσο βραχύβιοι έχουν καταντήσει οι στόχοι μας. Φτάνουν μέχρι το επόμενο πρωί. Να φτάσουμε στη δουλειά, να πάρουμε το μισθό, να εξοφλήσουμε υποχρεώσεις. Αξία καμία σε αυτό. Βελτίωση του εαυτού μας σχεδόν μηδενική. Βλέπουμε κρίση μόνο οικονομική, γιατί δεν έχουμε άλλο ορίζοντα. Αντιγράψαμε το κακό κράτος που κατασκευάσαμε και θέσαμε πεπερασμένα όρια και στους εαυτούς μας.
dem-25052015 Και κάπου εκεί λοιπόν και για μένα, ήρθε η πρόσκλησή σου. Είδα ανθρώπων έργα που φέρνουν στην επιφάνεια μία ιστορία, μνημεία που σου υπενθυμίζουν ποιος μπορείς να γίνεις, όταν μάθεις ότι τόσες επιστήμες συνεργάστηκαν για να χτιστούν τα θέατρα από όπου η αρχαία τραγωδία έδωσε το στίγμα της σε όλο τον κόσμο, έδωσε το δρόμο και τα εργαλεία της κάθαρσης.

Ο σκοπός λοιπόν του σωματείου δείχνει ότι είναι μία μοναδική ευκαιρία για επανέναρξη από εκεί όπου γράφτηκε η ιστορία, ο πολιτισμός και η δημοκρατία. Έννοιες και γνώση που μπορούν σήμερα να αναδυθούν και πάλι, να αποκτήσουν μέσα μας το αληθινό νόημα που εύχομαι να διορθώσει τα παθήματά μας.
Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να γίνω κομμάτι αυτού του οργανισμού, να εργαστώ μαζί σας και να επικοινωνήσω το έργο σε όσους ακόμη ρεμβάζουν στον καναπέ τους εν πλήρη αγνοία του μηνύματος των καιρών

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Δ. ΠΑΠΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ LL.M