Γρήγορη μετάβαση

Συγκρότηση μη αμειβόμενης κοινής ομάδας εργασίας για την «ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων για τη βιώσιμη ανάδειξη της πόλης του Άργους».

Σχετικά Θέατρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το «ΔΙΑΖΩΜΑ», με όχημα την τεχνογνωσία που ήδη έχει αποκτήσει μετά το σχεδιασμό του αρχαιολογικού πάρκου του Ορχομενού Βοιωτίας, εισηγείται στους αρμόδιους φορείς το σχεδιασμό και την υλοποίηση του αρχαιολογικού πάρκου του Άργους, με στόχο την ανάδειξη σε έναν ενιαίο περίπατο όλων των σπουδαίων μνημείων της πόλης.
Την Τρίτη 02 Δεκεμβρίου 2014 έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη συγκρότηση μη αμειβομένης Κοινής Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την «Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων για τη βιώσιμη ανάδειξη της πόλης του Άργους». Η Επιτροπή αυτή αποτελείται από τους κ.κ.:
Γαλάνη Θεοδώρα, Αρχιτέκτονα Μηχ.- Πολεοδόμο, Προϊσταμένη της Δ/νσης Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ως τακτικό μέλος και συντονίστρια της Ομάδας, με αναπληρώτρια την Γούναλη Χίλντα, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Προϊσταμένη του Tμήματος Διατηρητέων Κτιρίων, στην ίδια Δ/νση.
Ψυχογιό Θεοδόση, Τοπογράφο Μηχ.- Πολεοδόμο, Προϊστάμενο της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Τράπεζας Γης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Χολέβα Ελένη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Προϊσταμένη του Τμήματος Πολεοδομικών Μελετών και Ρυθμίσεων στην ίδια Δ/νση.
Κουντούρη Έλενα, Προϊσταμένη της Δ/νσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Γκαδόλου Αναστασία, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Χώρων, Μνημείων και Αρχαιολογικών Έργων στην ίδια Δ/νση.
Παπαδημητρίου Άλκηστη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Αθανασούλη Δημήτριο, Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
Η επιτροπή αυτή θα αναλάβει το συντονισμό και την υλοποίηση του αρχαιολογικού πάρκου του Άργους. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και οι άνθρωποί του θα είναι παρόντες και θα προσφέρουν ό,τι μπορούν για την υλοποίηση του οραματικού αυτού σχεδίου.