Γρήγορη μετάβαση

Πρόσκληση στην εκδήλωση για το «Αρχαίο Θέατρο Πλατιάνας»

22 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

dt-22072015platiana1

Εικ. 1

Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 και ώρα 17.00, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Μακίστου» και «Χρυσοχωρίου» οργανώνουν εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ανάδειξης του «Αρχαίου Θεάτρου Πλατιάνας» στο Αίπυ.

Το Αρχαίο Θέατρο Πλατιάνας έχει «υιοθετηθεί» από τους Συλλόγους «Μακίστου» και «Χρυσοχωρίου» στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το Σωματείο «Διάζωμα». Η ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο, η οποία θα γίνει από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, θα σηματοδοτήσει την έναρξη της εκδήλωσης. Θα ακολουθήσει στην πλατεία του χωριού, χαιρετισμός του Προέδρου του «Διαζώματος» κ. Σταύρου Μπένου και του Αντιπροέδρου του «Διαζώματος» κ. Πέτρου Θέμελη, καθηγητού αρχαιολογίας. Τέλος οι μελετητές κ. Μαρία Μαγνήσαλη και κ. Θεμιστοκλής Μπιλής (αρχιτέκτονες μηχανικοί), θα παρουσιάσουν την μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου.

Σας περιμένουμε με χαρά να μιλήσουμε και να γιορτάσουμε στο γλέντι με ζωντανή μουσική, εδέσματα και κρασί που θα ακολουθήσει.

dt-22072015platianaeik2

Εικ. 2

  Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ