Γρήγορη μετάβαση

Μαθητές ξαναζωντάνεψαν το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης!

Σχετικά Θέατρα

Ξαναζωντάνεψε το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης σήμερα με έργα του Αριστοφάνη, αποσπάσματα των οποίων ερμήνευσαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων.
Ο θίασος απαρτιζόταν από μαθητές τριών τάξεων, με την Τετάρτη τάξη να έχει αναλάβει απόσπασμα από το έργο «Ειρήνη», την Πέμπτη από τον «Πλούτο» και την Έκτη από τη «Λυσιστράτη».

Οι μαθητές έδωσαν την παράστασή τους εντός του Θεάτρου, εντυπωσιασμένοι από την επιβλητικότητα του χώρου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για ανοικτά και ζωντανά αρχαιολογικά μνημεία.

Η επίσκεψη αυτή των μαθητών εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών περιηγήσεων των σχολείων, που με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών τους απόκτησε βιωματικό χαρακτήρα. Πριν τη σημερινή παράσταση μαθητές του Γυμνασίου Παμφίλων παρουσίασαν στα παιδιά του Δημοτικού την Ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου και τα ξενάγησαν στους χώρους του μνημείου. Ο στόχος των κοινών εκδηλώσεων είναι να διευκολύνεται η μετάβαση των μαθητών της Έκτης τάξης στο Γυμνάσιο.Να σημειωθεί πως σε προηγούμενη επίσκεψή τους στο Κάστρο της Μυτιλήνης οι μαθητές είχαν πληροφορηθεί για την καταστροφή του Κοίλου του Θεάτρου προκειμένου να χτιστούν τα τείχη του οχυρώματος.
Η δασκάλα του δημοτικού σχολείου Παμφίλων Μαρία Χαλκιά δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Σήμερα εκτός από μία εκπαιδευτική ξενάγηση στο σπουδαίο αυτό μνημείο μας τα παιδιά στέλνουν και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Θέλουμε οι αρχαιολογικοί χώροι να χρησιμοποιούνται και να είναι τόποι δημιουργίας και μάθησης.Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα και εντυπωσιασμένα με το Αρχαίο Θέατρο και είναι ενδεικτικό πως μία από τις απόρροιες τους ήταν γιατί δεν το ξαναφτιάχνουν;».

“ΕΡΑ Ρ/Σ ΑΙΓΑΙΟΥ”
Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς