Γρήγορη μετάβαση

Η 2η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη

Σχετικά Θέατρα

Δελτίο τύπου

Το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε σε κλίμα δημιουργικό και οικογενειακό η 2η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις «COSTA NAVARINO» στη Μεσσηνία. Τη φιλοξενία προσέφερε η TEMES, φορέας διαχείρισης της COSTA NAVARINO και Εταιρικό Μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», καθώς και προσωπικά ο κος Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Το αντικείμενο της διαβούλευσής μας με τα Εταιρικά μας μέλη επικεντρώθηκε σε τρία βασικά ερωτήματα:

  • Πώς με κοινές πρωτοβουλίες μεταδίδουμε το μήνυμα της προστασίας και της ανάδειξης των μνημείων μας;
  • Με ποιο τρόπο είναι δυνατή η συμμετοχή των παραγωγικών φορέων της χώρας μας σε μείζονα αρχαιολογικά προγράμματα (π.χ. Πολιτιστικές Διαδρομές και Αρχαιολογικά Πάρκα);
  • Πώς θα επεξεργαστούμε και θα διατυπώσουμε προτάσεις για τη «συνάντηση» των μνημείων με την καθημερινότητά μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας;

Όλοι οι ομιλητές – εκπρόσωποι των είκοσι Εταιρικών Μελών του σωματείου, σπουδαίων ιδρυμάτων της χώρας μας, του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», αλλά και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης –  προσπάθησαν με τις εισηγήσεις τους και ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία να ανιχνεύσουν τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Απριλίου με την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου μας ξενάγησε ο κος Πέτρος Θέμελης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Διευθυντής της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών και Αντιπρόεδρος του σωματείου.

Στο εκκλησιαστήριο της  Μεσσήνης μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και οι καθηγητές τους μας ξενάγησαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο και παρουσίασαν ένα μοναδικό μουσικό – χορευτικό δρώμενο.

Φύγαμε από τη συνάντηση αυτή πιο αισιόδοξοι και πιο αποφασισμένοι για το μέλλον, προκειμένου να χτίσουμε συνέργειες για έναν μεγάλο εθνικό σκοπό: να καταστήσουμε τα μνημεία πρωταγωνιστές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

  • Η συνάντηση των εταιρικών μελών του Διαζώματος στο Costa Navarino.
  • H διαδραστική εφαρμογή στο χώρο του ξενοδοχείου.
  • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης από τον καθηγητή κ. Π.Θέμελη.
  • Αρχαίο θέατρο Μεσσήνης.