Γρήγορη μετάβαση

Η Ολυμπία Οδός από σήμερα μέλος του Σωματείου «Διάζωμα»

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

dem-02122014Logo_OlympiaOdos2 Δεκεμβρίου 2014

 

Δρόμος οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης

Η Ολυμπία Οδός Α.Ε. συντονίζει από σήμερα το βηματισμό της με την Κίνηση Πολιτών του Σωματείου «Διάζωμα», με στόχο την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της Βόρειας Πελοποννήσου. Ένα μεγάλο έργο, ένας δρόμος που θα ενώσει τη χώρα με ασφάλεια και θα μικρύνει την απόσταση ανάμεσα στην Πρωτεύουσα της χώρας και πολλούς σημαντικούς προορισμούς, στέκεται αρωγός σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια και έχει ήδη αγκαλιαστεί από όλους: ειδικούς (αρχαιολόγους, αναστηλωτές, συντηρητές κ.λ.π.), την επιστημονική και πνευματική κοινότητα, αλλά κυρίως τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», δήλωσε:

«Είμαστε ευτυχείς, καθώς στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της χώρας μας βρίσκουμε ως νέο συνοδοιπόρο μια μεγάλη εταιρία, την Ολυμπία Οδό Α.Ε. Μια εταιρία με τεράστια προσφορά στη βελτίωση του οδικού δικτύου της χώρας, η οποία σχεδιάζει, χρηματοδοτεί και κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού που συνδέει την Αθήνα με τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Ενώνουμε τα οράματά μας, τις δυνάμεις μας με στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας Πολιτιστικής Διαδρομής, η οποία θα έχει ως επίκεντρό της τα σπουδαία αρχαία θέατρα και τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού. Στόχοι του παραπάνω προγράμματος θα είναι αφ’ ενός η συντήρηση και αποκατάσταση των μνημείων της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, αφ’ ετέρου η σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας, με αφορμή τη συνεργασία αυτή, δήλωσε:

«Για όλους εμάς, τους ανθρώπους που εργάζονται σ’ αυτό το δύσκολο και πολυπόθητο έργο, η Ολυμπία Οδός δεν είναι μόνο ένας δρόμος. Είναι (και θα είναι) διαχρονικά, ένας ζωντανός οργανισμός, φορέας ανθρώπινων δραστηριοτήτων, αναγκών και προσδοκιών για ανάπτυξη και επικοινωνία.

Η δέσμευσή μας είναι να κατασκευάσουμε και να λειτουργήσουμε έναν υψηλής ποιότητας αυτοκινητόδρομο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των χρηστών για ποιοτική και ασφαλή μετακίνηση. Πέρα απ’ αυτή την αποστολή όμως, μας κινητοποιεί και ένα υπέρτερο όραμα: να ενώσουμε ανθρώπους και κοινωνίες σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες, να αναδείξουμε τον τόπο μας, κάθε πόλη και κάθε χωριό της Βόρειας Πελοποννήσου και ΜΑΖΙ να φέρουμε την ανάπτυξη. Γιατί ο δρόμος φέρνει εκτός από οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Κάνουμε σήμερα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση της υπευθυνότητας με το Σωματείο «Διάζωμα», που τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται υπεύθυνα και αποτελεσματικά για την ανάδειξη και προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Ως μέλος του σωματείου, η Ολυμπία Οδός από σήμερα θα στηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες του σωματείου για τη διαμόρφωση και την ανάδειξη της Πολιτιστικής διαδρομής της Βόρειας Πελοποννήσου, μαζί με τους θεσμικούς φορείς, τις τοπικές κοινωνίες και κάθε πολίτη, που θέλει να συμμετέχει σ’ αυτό το εγχείρημα».

dem-02122014

Στη φωτογραφία, στα γραφεία του «Διαζώματος»,  από αριστερά προς δεξιά: Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος, η κα Νόρα Όκκα – αρχιτέκτονας,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού ΑΕ, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, οι συνεργάτες του Σωματείου «Διάζωμα»  Δημήτρης Καλουδιώτης- Πολιτικός Μηχανικός και Ελεονώρα  Ανδρεδάκη- Δικηγόρος,  η Αναπλ. Δ/ντρια Επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού, κα Κέλλυ Κοζυράκη, και η Δ/ντρια Επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού, κα Σοφία Στάμου.