Γρήγορη μετάβαση

Ημερίδα και επίσκεψη εργασίας στο αρχαίο θέατρο Μικροθηβών

Σχετικά Θέατρα

Το τέταρτο ταξίδι μου στη Μαγνησία με επίκεντρο το αρχαίο θέατρο Μικροθηβών σημαδεύτηκε από τη δυναμική συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στην προσπάθεια ανάδειξης του μνημείου.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού.Την επομένη επισκεφθήκαμε το αρχαίο θέατρο, όπου η αρχαιολόγος κα Βάσω Αδρύμη μας ενημέρωσε για την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών, οι οποίες τώρα θα επικεντρωθούν στην αναστήλωση του κοίλου στο κάτω διάζωμα.

«Χρειαζόμαστε 200.000 ευρώ» επεσήμανε η κα Αδρύμη, «προκειμένου να φέρουμε σε επαφή το μνημείο με τις Ευρωπαϊκές πιστώσεις (Ε.Σ.Π.Α.), αφού βεβαίως το ΔΙΑΖΩΜΑ θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της μελέτης αναστήλωσης από τα χρήματα που συγκεντρώνονται στον κουμπαρά του μνημείου. Οι 200.000 θα συγκεντρωθούν από την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (Δήμοι Βόλου και Αλμυρού).

Με μιαν αυθόρμητη χειρονομία -μετά το τέλος της ενημέρωσης- η κα Ελένη Κόνιαρη – Ζούπη έβγαλε το καπελάκι της και συγκέντρωσε από όλους μας το ποσό των 350 ευρώ για τον «κουμπαρά» του θεάτρου. Το ποσό καταμέτρησε επιτόπου τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Κόνιαρη, Αδρύμη και το δικηγόρο Βασίλη Φυτιλή, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη κατάθεσης του ποσού.

  • Ημερίδα και επίσκεψη εργασίας στο αρχαίο θέατρο Μικροθηβών (16-05-2011).
  • Ημερίδα και επίσκεψη εργασίας στο αρχαίο θέατρο Μικροθηβών (16-05-2011).