Γρήγορη μετάβαση

Επιχείρηση σωτηρίας του αρχαίου θεάτρου Δήλου

Σχετικά Θέατρα

Ηλεκτρονική εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ online”
Τρίτη 31 Μαίου 2011

Ένας κουµπαράς που επισήµως άνοιξε χθες αναλαµβάνει να σώσει το αρχαίο θέατρο της ∆ήλου. Εγκαταλελειµµένο το 25 αιώνων θέατρο που στην ακµή του χωρούσε 6.5

00 θεατές, θα αποκτήσει και πάλι την αρχική του εικόνα και θα δώσει νέα νοή στον µεγαλύτερο παγκοσµίως αρχαιολογικό χώρο, στο νησί που κατά τη µυθολογία η Λητώ γέννησε τον Απόλλωνα και την Αρτεµη.

Τα πρώτα 10.000 ευρώ για να αρχίσει η µελέτη σωτηρίας του κοίλου έχουν µπει ήδη στον κουµπαρά που άνοιξε το Διάζωµα – η κίνηση πολιτών για τη σωτηρία των αρχαίων θεάτρων της οποίας ηγείται ο Σταύρος Μπένος – όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Υπατία, ενώ θα χρειαστούν ακόµη 70.000 ώστε να ολοκληρωθεί η µελέτη που θα βάλει τάξη στο χάος που επικρατεί στο αρχαίο θέατρο. Τη µελέτηυπογράφει ο έµπειρος µηχανικός και από τα έργα της Ακρόπολης, Κώστας Ζάµπας, ενώ το υλικό προς µελέτη παραχωρήθηκε από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή που ανασκάπτει από τον 19ο αιώνα.

Η µελέτη θα είναι έτοιµη σε επτά µήνες και θα αποτελέσει διαβατήριο ώστε να µπορέσει το θέατρο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να αναστηλωθεί µε τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισµού και Τουρισµού.

  • Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.