Γρήγορη μετάβαση

Επίσκεψη του προέδρου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κου Σταύρου Μπένου στην Ολυμπία για το «Πρόγραμμα Πολιτιστική διαδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού.»

Σχετικά Θέατρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 Ιανουαρίου 2015

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ. Σταύρος Μπένος, συνοδευόμενος από τον κο Χαράλαμπο Καφύρα, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και τους κ.κ. Νίκο Παππά και Δημήτρη Καλουδιώτη, μέλη του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», επισκέφθηκε την αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο, όπου συναντήθηκε με τους Τοπικούς Φορείς με θέμα το σχεδιασμό και την υλοποίηση Πολιτιστικής Διαδρομής Ολυμπίας Οδού, η οποία θα έχει ως επίκεντρό της τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού.

Αρχικά η αντιπροσωπεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» επισκέφθηκε το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο, κο Ευθύμιο Κοτζά, τον αναπληρωτή Δήμαρχο, κο Γιώργο Δεββέ, καθώς και με τους κ.κ. Πανάγο Παντελάκο, Δημοτικό Σύμβουλο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ροϊδούλα Αντωνοπούλου, Δημοτικό Σύμβουλο και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και Νικόλαο Μαρούντα, Δημοτικό Σύμβουλο.

Εν συνεχεία επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, όπου συναντήθηκε στον Πύργο με τον Αντιπεριφερειάρχη, Π.Ε. Ηλείας, κο Γιώργο Γεωργιόπουλο. Τέλος, μετέβη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους κ.κ. Χρήστο Ματζάνα, (Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Εφορείας),καθώς και με τα στελέχη της εφορείας κ.κ. Ζαχαρούλα Λεβεντούρη, Τώνια Μουρτζίνη, Χρήστο Λιάγκουρα και Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο.

Η Πολιτιστική Διαδρομή που προτείνεται θα έχει ως επίκεντρό της τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού και πιο συγκεκριμένα: τα Ίσθμια, την αρχαία Κόρινθο, τη Σικυώνα, την Αιγείρα, την Κερύνεια, την Κλειτορία, το Λεόντιο, την Ήλιδα και την Πλατιάνα, καθώς και τρία αρχαιολογικά πάρκα: της Ελευσίνας, της Πάτρας και της Ολυμπίας. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει και τα αρχαία θεατρικά οικοδομήματα που βρίσκονται στους παραπάνω χώρους: Τελεστήριο Ελευσίνας, αρχαίο θέατρο Ισθμίας, θέατρο αρχαίας Κορίνθου, αμφιθέατρο αρχαίας Κορίνθου, ωδείο αρχαίας Κορίνθου, θέατρο Σικυώνας, θέατρο Αιγείρας, θέατρο αρχαίας Κερύνειας, θέατρο αρχαίου Κλείτορα, θέατρο Λεοντίου, ωδείο Πάτρας, αμφιθέατρο – στάδιο Πάτρας, θέατρο Ήλιδας και θέατρο Πλατιάνας.

Η πολιτιστική διαδρομή είναι ένα εξειδικευμένο και επώνυμο τουριστικό προϊόν, το οποίο διαμορφώνεται με βάση ένα συγκεκριμένο συνεκτικό στοιχείο, αρχαιότητες, όπως π.χ. παρεμφερή στοιχεία της ίδιας περιόδου ή διαφόρων περιόδων ή ακόμη και ιστορικές διαδρομές, μύθοι κ.α. Στόχος των παραπάνω προγραμμάτων είναι να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη μιας περιοχής, μια ανάπτυξης που θα είναι βιώσιμη και οικονομικά και κοινωνικά και περιβαλλοντικά και ταυτόχρονα η συντήρηση και αποκατάσταση των μνημείων και η σύνδεσή τους με την αειφορία.

Όλοι οι φορείς αποδέχθηκαν πολύ θετικά την πρότασή μας και δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους να δουλέψουμε όλοι μαζί με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος.

Επίσκεψη του προέδρου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κου Σταύρου Μπένου στην Ολυμπία

  • Εικ.1: Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, από αριστερά προς δεξιά διακρίνονται οι κ.κ. Παππάς Νίκος, ιδρυτικό μέλος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Δημήτρης Καλουδιώτης, μέλος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Χαράλαμπος Καφύρας, πρώην Αντιπεριφερειάρχης και ιδρυτικό μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», Γιώργος Δεββές, Αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Σταύρος Μπένος, πρόεδρος «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», Νικόλαος Μαρούντας, Δημοτικός Σύμβουλος, Ροϊδούλα Αντωνοπούλου, Δημοτικός Σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πανάγος Παντελάκος, Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Εικ.3: Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, από αριστερά προς δεξιά διακρίνονται οι κ.κ. Παππάς Νίκος, ιδρυτικό μέλος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Δημήτρης Καλουδιώτης, μέλος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Γιώργος Γεωργιόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Σταύρος Μπένος, πρόεδρος «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και Χαράλαμπος Καφύρας, πρώην Αντιπεριφερειάρχης και ιδρυτικό μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».
  • Εικ. 3: Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, όπου διακρίνονται οι κ.κ. Σταύρος Μπένος, Δημήτρης Καλουδιώτης, Χαράλαμπος Καφύρας, Χρήστος Ματζάνα, Ζαχαρούλα Λεβεντούρη, Τώνια Μουρτζίνη, Χρήστος Λιάγκουρας και Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.