Γρήγορη μετάβαση

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: Η τεχνολογία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου μέσα από τα θέατρα της Μακεδονίας και της Θράκης (εξέλιξη, ακουστική, σκηνογραφία, μηχανολογικός εξοπλισμός)

Σχετικά Θέατρα

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus εγκαινιάζουν το έτος 2017 ένα νέο κύκλο διαλέξεων, με θέμα «Το θέατρο στην Αρχαία Μακεδονία και τη Θράκη», όπου τρεις σπουδαίοι αρχαιολόγοι, ο κ. Γιώργος Καραδέδος, η κ. Στέλλα Δρούγου και η κ. Πολυξένη Αδάμ- Βελένη, θα μας παρουσιάσουν την ιστορία και την τεχνολογία των θεατρικών μνημείων της Βορείου Ελλάδας.

  • Ελληνιστικό θέατρο Δίου. Αναπαράσταση

Η πρώτη διάλεξη του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα).

Ομιλητής θα είναι ο κ. Γιώργος Καραδέδος, Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ., ο οποίος θα μας μιλήσει με θέμα: «Η τεχνολογία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου μέσα από τα θέατρα της Μακεδονίας και της Θράκης (εξέλιξη, ακουστική, σκηνογραφία, μηχανολογικός εξοπλισμός)». Συντονίζει ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, κ. Σταύρος Μπένος.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό αναλόγιο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί στα αρχαία ελληνικά ένα εικοσάλεπτο απόσπασμα από την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία της κ. Ευαγγελίας Θαλλασινή. Το αναλόγιο θα συνοδεύεται από υπέρτιτλους στα αρχαία και νέα ελληνικά.

Η είσοδος στην ομιλία και στο θεατρικό δρώμενο θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με δελτία εισόδου (έναρξη διανομής δελτίων στις 5:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και το site του Megaron Plus.