Γρήγορη μετάβαση

Ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας

Σχετικά Θέατρα

Αρχίζουν να αποδίδουν οι προσπάθειες του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ για την ανάδειξη ενός ξεχασμένου αλλά και πανέμορφου συνάμα αρχαίου θεάτρου στον Αρκαδικό Ορχομενό, πολύ κοντά στο σημερινό Λεβίδι.

Ο Δήμος Λεβιδίου κατέβαλλε ποσό 40.000 ευρώ για την απαλλοτρίωση των απαραίτητων εκτάσεων, προκειμένου να διανοιχτεί ο δρόμος προς το θέατρο.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας θα διαθέσει ποσό 200.000 ευρώ για την κατασκευή του δρόμου μήκους 550 μέτρων με τη χρήση κατάλληλων υλικών (χωματόδεμα από κεραμάλευρο), όπως υπέδειξε η ΛΘ΄Εφορεία Αρχαιοτήτων

Το ΔΙΑΖΩΜΑ πρόκειται εντός του Ιουλίου να εκταμιεύσει στην ΛΘ΄Εφορεία Αρχαιοτήτων το ποσό των 30.000 ευρώ που είναι χορηγία της ATTICA BANK για τις προκαταρκτικές εργασίες ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Λεβιδίου τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας και την ATTICA BANK για τη γενναιόδωρη προσφορά τους, που σηματοδοτεί το όραμα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ για συνέργεια όλων των φορέων και των πολιτών της χώρας για την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης.