Γρήγορη μετάβαση

Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», όπου συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι μελέτες σχεδιασμού της Διαδρομής Πελοποννήσου και του Ασκληπιείου

Σχετικά Θέατρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23 Ιανουαρίου 2015

Με την υπ’ αριθμόν ΑΔΑ: 7ΑΥΕΦ-41Ι απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας – Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – Ε.Σ.Π.Α. εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) 2014 μεταξύ άλλων έργων του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το έργο «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» με ύψος χρηματοδότησης τις 160.000 ευρώ. Την απόφαση συνυπογράφουν ο Υπουργός Κωνσταντίνος Σκρέκας και ο Υφυπουργός Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στο παραπάνω έργο που εγκρίθηκε εντάσσονται και οι μελέτες σχεδιασμού (master plan) της Διαδρομής Πελοποννήσου και του Ασκληπιείου ως ενιαία μελέτη, αλλά και ως δύο διακριτές ενότητες.

Η παραπάνω ένταξη η οποία αποτελεί το αποτέλεσμα της συνέργειας όλων των αρμοδίων φορέων ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός κορυφαίου έργου του «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΑΣΗΣ».

DTM_1193_01

Εικ.1: Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου.

DTM_1193_02

Εικ. 2: Χάρτης Διαδρομών στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου.