Γρήγορη μετάβαση

Έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

2 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ένα συναρπαστικό και ταυτοχρόνως εκπαιδευτικό ταξίδι στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου στην Ελλάδα, προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς η έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο», που ανοίγει την αυλαία της την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, στην οδό Θεωρίας 12 στην Πλάκα.

dt-02122015kanelopoulou

Το ταξίδι στο αρχαίο θέατρο ξεκινά από τα πρώτα αυτοσχέδια θεάματα, τη γέννηση του αρχαίου δράματος στην Αθήνα και φθάνει μέχρι και την αναβίωσή του σήμερα, μέσα από μια διαδρομή που συνδυάζει πληροφόρηση και ψυχαγωγία και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας μέσα από την προβολή videο και διαδραστικών εφαρμογών. Απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/μιας εκπαίδευσης, οικογένειες αλλά και στο ευρύ κοινό. Το υλικό της έκθεσης είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά: «Αρχαίο Θέατρο στον κύκλο του χρόνου»

Η έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της Πράξης «Το θέατρο ως φορέας παιδείας και πολιτειακής αγωγής στην αρχαιότητα και σήμερα» για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Η Πράξη συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, ενώ η έκθεση είναι κατάλληλα σχεδιασμένη ώστε να είναι επισκέψιμη και από ΑμεΑ.