Γρήγορη μετάβαση

Άνοιξε ο κουμπαράς του μεγάλου αρχαίου θεάτρου της Λάρισας

Σχετικά Θέατρα

Άνοιξε ο κουμπαράς του μεγάλου αρχαίου θεάτρου της Λάρισας (Αρχαίο θέατρο Α΄), με τη συμβολική κατάθεση ύψους 100 € εκ μέρους του σωματείου «Διάζωμα».

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο «Συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Λάρισας» υλοποιείται με χρηματοδότηση, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, από το Ε.Σ.Π.Α. Στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013 πραγματοποιούνται εργασίες, οι οποίες έχουν ως στόχο έχουν την άμεση σταθεροποίηση και εξυγίανση της επιφάνειας των μαρμάρινων όσο και των πώρινων μελών που βρίσκονται στο χώρο του κυρίως θεάτρου, του σκηνικού οικοδομήματος, καθώς και στο χώρο των διάσπαρτων (διάσπαρτα σκηνικού οικοδομήματος και περιμετρικά της ορχήστρας), εργασίες με στόχο την αποκατάσταση των κλιμάκων του κυρίως θεάτρου και εργασίες με στόχο την καλύτερη προβολή, αναγνωσιμότητα και ανάδειξη του μνημείου.

Με το άνοιγμα του κουμπαρά το «ΔΙΑΖΩΜΑ» φιλοδοξεί να προσφέρει το άρωμα της συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών στην προσπάθεια ανάδειξης ενός σπουδαίου μνημείου, του οποίου οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε μια πολύ δυναμική φάση.