Γρήγορη μετάβαση

Άνοιξε κουμπαράς για το Αρχαίο Θέατρο Δήλου

Σχετικά Θέατρα

Ηλεκτρονική εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ.gr”
Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

dem-01062011-theatro-delouΤο άνοιγμα του κουμπαρά για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Δήλου ανακοινώθηκε σε εκδήλωση του σωματείου “Διάζωμα”, το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο “Υπατία”.Το άνοιγμα του κουμπαρά για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Δήλου ανακοινώθηκε σε εκδήλωση του σωματείου “Διάζωμα”, το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο “Υπατία”. Το σωματείο θα διαθέσει από τις συνδρομές των μελών του τις πρώτες 10.000 ευρώ, ώστε να ξεκινήσει αμέσως η κινητοποίηση για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων χρημάτων, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Σταύρο Μπένο, “ήδη φέτος θα ξεκινήσουν εργασίες σε 30 αρχαία θέατρα σε όλη τη χώρα… αφού έχουν ανοίξει 40 κουμπαράδες”.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε ο Ντομινίκ Μιλιέ, διευθυντής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, η οποία από το 1873 πραγματοποιεί ανασκαφές στο ιερό νησί της Δήλου, και τη χαιρέτισε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, λέγοντας: “Για να κάνεις πολιτισμό θέλει πολύ περισσότερα από χρήματα. Θέλει αγάπη, πίστη, ενθουσιασμό, συναίσθημα και μια βαθιά αίσθηση συνεργασίας. Για όλα αυτά που εκπροσωπεί, ευχαριστώ τον κ. Μπένο και το ”Διάζωμα” εκ μέρους του ΥΠΠΟΤ αλλά και ως πολίτης αυτής της χώρας”. Ο Σταύρος Μπένος ανακοίνωσε, επίσης ότι, η μελέτη αναστήλωσης του θεάτρου της Δήλου θα ανατεθεί μέσα στην εβδομάδα στον πολιτικό μηχανικό Κωνσταντίνο Ζάμπα. Είπε, επίσης, ότι η οριστική μελέτη θα ολοκληρωθεί σε 7 μήνες και απευθυνόμενος στον υπουργό πως ελπίζει έως τότε να ενταχθούν οι εργασίες αναστήλωσης μνημείου στο ΕΣΠΑ.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Κωνσταντίνος Ρουτζούνης, πρόεδρος του Ινστιτούτου “Υπατία”, ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ο Ζαν-Σαρλ Μορέτι, πρόεδρος Έρευνας στο Ινστιτούτο Έρευνας για την Αρχαία Αρχιτεκτονική, και η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων Φωτεινή Ζαφειροπούλου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο διευθυντής της Αρχαιολογικής Σχολής Ντομινίκ Μιλιέ και ο δήμαρχος της Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας.

  • Διαβάστε το δημοσίευμα και εδώ.