Πολιτιστική -περιβαλλοντική διαδρομή κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού (Ολυμπία Διαδρομή)

Αρχαίες πόλεις, μεσαιωνικά κάστρα, υγροβιότοποι, προϊστορικά ανάκτορα, η Ολυμπία, κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων... Η Πολιτιστική Διαδρομή της Ολυμπίας Οδού δεν διασχίζει απλώς μνημεία, πόλεις και χωριά. Αναδεικνύει, προστατεύει και διαχειρίζεται μία από τις πιο πλούσιες πολιτιστικά και περιβαλλοντικά περιοχές της Ελλάδας.

ΕλευσίναΕλευσίναΚόρινθος -ΣικυώναΚόρινθος -ΣικυώναΑίγιοΑίγιοΚαλάβρυταΚαλάβρυταΠάτραΠάτραΟλυμπίαΟλυμπίαΚαϊάφαΚαϊάφαΠύλοςΠύλοςΉλιδαΉλιδα
Πρόοδος Έργων και Δράσεων
Αρχικός Σχεδιασμός Ένταξη σε Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Υποδομές Marketing Plan - Ψηφιακά Επιχειρημα- τικότητα Φορέας Λειτουργίας

Περιγραφή

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» προτείνει το σχεδιασμό της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ολυμπίας Οδού, ως ένα επώνυμο και ολιστικό προϊόν πολιτιστικού τουρισμού που θα έχει ως επίκεντρο τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού. Η πρόταση αυτή επιχειρεί να αξιοποιήσει την Ολυμπία Οδό ως εφαλτήριο για την τουριστική και οικονομική ανασύνταξη της Πελοποννήσου, μέσα από την προστασία, ανάδειξη και διαχείριση των πλούσιων περιβαλλοντικών και πολιτιστικών μνημείων που εντοπίζονται σε όλο της το μήκος της Ολυμπίας Οδού και πέραν αυτής ως την περιοχή της Πύλου.

Πόλοι

Οι πόλοι της πολιτιστικής διαδρομής είναι 8 και είναι οι ακόλουθοι: Ελευσίνα, Κόρινθος -Σικυώνα, Αίγιο, Καλάβρυτα, Πάτρα, Ολυμπία, Καϊάφα, Πύλος.

Προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός θα οριστεί με την έγκριση του προγράμματος.

unnamed

Δείτε την ολιστική αποτύπωση της Προόδου των Εργασιών εδώ.

Το Χρονολόγιο του Προγράμματος

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Σχετικές μελέτες