Πολιτιστική – περιβαλλοντική διαδρομή Αιτωλοακαρνανίας

Λευκοτσικνιάδες, πάπιες, αργυροπελεκάνοι, χρυσαετοί, βίδρες, ρινοδέλφινα συνομιλούν με πέντε αρχαία θέατρα, που έχουν υποδεχθεί στίχους αρχαίων τραγικών και βαρυσήμαντους λόγους πολιτικών. Η τουριστική διαδρομή της Αιτωλοακαρνανίας συνδέει τα θαύματα της φύσης με τα θαύματα του πολιτισμού και τα προβάλλει με τον πλέον σύγχρονο και ολοκληρωμένο τρόπο.

Αρχαίο Θέατρο ΠλευρώναςΑρχαίο Θέατρο ΠλευρώναςΑρχαίο Θέατρο ΜακύνειαςΑρχαίο Θέατρο ΜακύνειαςΑρχαίο Θέατρο ΟινιάδωνΑρχαίο Θέατρο ΟινιάδωνΑρχαίο Θέατρο ΚαλυδώναςΑρχαίο Θέατρο ΚαλυδώναςΑρχαίο Θέατρο ΣτράτουΑρχαίο Θέατρο ΣτράτουΛίμνη ΤριχωνίδαΛίμνη Τριχωνίδα
Πρόοδος Έργων και Δράσεων
Αρχικός Σχεδιασμός Ένταξη σε Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Υποδομές Marketing Plan - Ψηφιακά Επιχειρημα- τικότητα Φορέας Λειτουργίας

Περιγραφή

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» προτείνει το σχεδιασμό ενός ολιστικού προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού, τη «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας», με συνεκτικό στοιχείο τα αρχαία θέατρα και τους υδάτινους φυσικούς πόρους της. Ο στόχος της πρότασης είναι η ολιστική ανάδειξη, η προβολή και η διαχείριση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Αιτωλοακαρνανίας ως επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού και η σύνδεση των μνημείων της με την τοπική παραγωγή και επιχειρηματικότητα.

 Πόλοι

Προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός θα οριστεί με την έγκριση του προγράμματος.

Μπορείτε να δείτε το προσχέδιο Masterplan που ετοίμασε το ΔΙΑΖΩΜΑ για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για τη Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας», εδώ και παρουσίαση prezi του προγράμματος, εδώ.

εικονα__Διαδρομής

 

 

Το Χρονολόγιο του Προγράμματος

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Σχετικές μελέτες