Γρήγορη μετάβαση

Διεθνής Ημέρα Μνημείων – ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής Διεθνούς Ημέρας Μνημείων, η Ολυμπία Οδός και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ παρουσιάζουν ένα βίντεο από τη δράση υιοθεσίας αρχαιολογικού χώρου από μαθητές δύο σχολείων.

Μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος-PIERCE και του 85ου Νηπιαγωγείου Αθήνας στον Κεραμεικό, με την βοήθεια της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών που πραγματοποιεί ανασκαφές στην Αρχαία Κόρινθο και του ομίλου Ψυχολογίας του Κολλεγίου, υιοθέτησαν το Ασκληπιείο της Αρχαίας Κορίνθου.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου φιλοξενήθηκαν για μια μέρα στις εγκαταστάσεις του PIERCE και μαζί με τους μαθητές του Κολλεγίου είδαν φωτογραφίες του μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου, ενημερώθηκαν για τα ευρήματα που εκτίθενται εκεί, ζωγράφισαν, και έφτιαξαν με πηλό τάματα. Μερικές μέρες αργότερα, όλα τα παιδιά και οι γονείς μαζί ξεναγήθηκαν στην Αρχαία Κόρινθο από τους αρχαιολόγους της Αμερικανικής Σχολής και μεταξύ άλλων είχαν την ευκαιρία να ακουμπήσουν τα τάματά τους δίπλα στα αρχαία τάματα του Ασκληπιείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» με την υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού, που είναι εταιρικό μέλος του σωματείου από το 2014. Κοινό όραμα των δύο φορέων είναι η προβολή της «Πολιτιστικής & Περιβαλλοντικής Διαδρομής της Ολυμπίας Οδού» που έχει ως επίκεντρό της τα αρχαία θέατρα και τους αρχαιολογικούς και περιβαλλοντικούς χώρους ιδιαίτερης σημασίας, που βρίσκονται κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου.

Σοφία Στάμου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ»