Πρόοδος Εργασιών

Γεωφυσικές Έρευνες
Απαλλοτριώσεις
Ανασκαφές
Μελέτες Αποκατάστασης
Εργασίες Αποκατάστασης

Γρήγορη μετάβαση

Αρχαίο θέατρο Θυρρείου

Περιγραφή
Επιστημονικό δελτίο
Χρηματοδοτήσεις
Τα νέα του θεάτρου

Το αρχαίο Θύρρειο είναι μία από τις σημαντικές πόλεις της Ακαρνανίας, τα ερείπια της οποίας διατηρούνται στα γεωγραφικά όρια του οικισμού Αγίου Βασιλείου, που μετονομάστηκε σε Θύρρειο, παίρνοντας το όνομα της αρχαίας πόλης. Το Θύρρειο είναι δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ανακτορίου στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Η θέση του θεάτρου έχει ταυτιστεί με φυσικό κοίλωμα που βρίσκεται κοντά στο σημερινό αρχαιολογικό Μουσείο του χώρου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες για την αποκάλυψη του.

Γ. Σταμάτης

Αρχαιολόγος

Ονομασία Μνημείου

Αρχαίο Θέατρο Θυρρείου

Κατηγορία

Θέατρο

Σύντομη περιγραφή

Το αρχαίο Θύρρειο είναι μία από τις σημαντικές πόλεις της Ακαρνανίας, τα ερείπια της οποίας διατηρούνται στα γεωγραφικά όρια του οικισμού Αγίου Βασιλείου, που μετονομάστηκε σε Θύρρειο, παίρνοντας το όνομα της αρχαίας πόλης. Το Θύρρειο είναι δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ανακτορίου στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η θέση του θεάτρου έχει ταυτιστεί με φυσικό κοίλωμα που βρίσκεται κοντά στο σημερινό αρχαιολογικό Μουσείο του χώρου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες για την αποκάλυψη του.

Τεκμηρίωση - Βιβλιογραφία

Noack, AA 31 (1916), 219

E. Kirsten, Bericht über eine Reise in Aetolien und Akarnanien, AA 56 (1941), 99-119

E. Kirsten, Colloquium Geographicum 5 (1956), 59 (σχέδιο του Noack).

Θέση

Δ.Δ. Θυρρείου, Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Γενική περιγραφή Μνημείου

Το αρχαίο Θύρρειο είναι μία από τις σημαντικές πόλεις της Ακαρνανίας, τα ερείπια της οποίας διατηρούνται στα γεωγραφικά όρια του οικισμού Αγίου. Βασιλείου, που μετονομάστηκε σε Θύρρειο, παίρνοντας το όνομα της αρχαίας πόλης. H θέση του θεάτρου έχει ταυτιστεί με φυσικό κοίλωμα που βρίσκεται κοντά στο σημερινό αρχαιολογικό Μουσείο του χώρου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες για την αποκάλυψη του.

Γεωγραφικό Πλάτος

38°55’44.74″N

Γεωγραφικό Μήκος

21°11’1.10″E

Υψόμετρο
0