Progress of Works

Geophysical surveys
Excavations
Restoration Studies
Expropriations
Restoration Works
€230.00IN DONATIONS

Stephanos Tsolakidis: €100.00

Diazoma Association: €100.00

Fotios Poulis: €30.00

Quick Navigation

Ancient Theater of Aigeira

Description
Multimedia
Donations
Progress of Works
Theater News

The ancient theater of Aigeira is situated near the town of Aigeira offering a view to the Corinthian gulf. Its construction dates back to 280-250 Β.C. Similar to the orchestra, the koilo is hewn on natural rock and when not available the soil was cut to accommodate stone seats. During the Hellenistic period the Ancient Theater of Aigeira consisted of a two storey building. A corridor divides the koilo into two parts with a total capacity of 3.000 spectators, its total length reaching 30,70 m. Work on the monument began in August 2011 and the operation was completed in December 2015.The restoration of the ancient theater of Aigeira as a sub-project of the larger project “Restoration and promotion of the archaeological site of Paleokastro Aigon (Ancient Aigeira)” has been included in the NSRF.

NameDateAmount (€)
Stephanos Tsolakidis100.00
Diazoma Association100.00
Fotios Poulis30.00
Total
€230.00
Balance
€230.00
  • The restoration of the ancient theater of Aigeira as a sub-project of the larger project “Restoration and promotion of the archaeological site of Paleokastro Aigon (Ancient Aigeira)” has been included in the NSRF, with a financing of €450.000,00.
  • Work on the monument began in August 2011 and the operation was completed in December 2015. An archaeological cleansing was carried out throughout the theater, as well as the orchestra area of the monument. Fixations, renovation work such as the maintenance of the existing shelter of the small temples outside the right isle of the theater, excavations, the formation of a new main entrance to the archaeological site, the changing and the expansion of the fence surrounding, the installation of outdoor information signs , the marking of visiting routes etc. were also implemented.  Within the framework of the NSRF the land estate Thanella was expropriated, giving a new main entrance to the archaeological site.