Γρήγορη μετάβαση

Το Διάζωμα χτίζει συνέργειες

Σχετικά Θέατρα

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Δευτέρας
20 Απριλίου 2015

‘Οπως φάνηκε από τις εισηγήσεις των επιχειρηματικών εκπροσώπων, αποτελεί μια λεωφόρο για συνέργειες που έχει ανάγκη ο τόπος και σύμφωνα με όσα είπε στο καλωσόρισμά του ο εμπνευστής και πρόεδρος του «Διαζώματος» Στ. Μπένος, χρειάζεται κοινωνική συμμετοχή για τα μνημεία και από αυτή δεν μπορεί να λείπει η επιχειρηματική κοινότητα. Κάνοντας, μάλιστα, αυτοκριτική μίλησε για το παρελθόν που και ο ίδιος καθώς και πολλοί άλλοι είχαν δαιμονοποιήσει την επιχειρηματικότητα, και ήθελαν να την στείλουν «στο πυρ το εξώτερον».

dem-21042015synergeies

Χαρά, τιμή και υποχρέωση χαρακτήρισε ο χορηγός της εκδήλωσης Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος τη βοήθεια που πρέπει να δίνουν οι επιχειρηματίες σε τέτοιες προσπάθειες και θύμισε τον αείμνηστο καπετάν Βασίλη, που υπήρξε πρωτοπόρος σε τέτοιες ενέργειες.

Στο τέλος του 2015 θα έχει μεταμορφωθεί το πολιτιστικό τοπίο της Μεσσηνίας, διαβεβαίωσε τους συνέδρους η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση και παρουσίασε αναλυτικά και με οπτική τεκμηρίωση την εξέλιξη αναστήλωσης των μνημείων.

Τον λόγο πήραν, στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των εταιρειών μελών του «Διαζώματος» και μίλησαν για τη δική τους συνεισφορά, αλλά και τις μελλοντικές βλέψεις για τα πολιτιστικά μνημεία.

Η 2η Συνάντηση των εταιρικών μελών του «Διαζώματος» ολοκληρώθηκε με εμπνευσμένες ομιλίες του αντιπροέδρου και του γενικού γραμματέα, διακεκριμένων καθηγητών Αρχαιολογίας, Πέτρου Θέμελη και Βασιλείου Λαμπρινουδάκη αντίστοιχα.

Χθες ο Π. Θέμελης ξενάγησε τους συνέδρους στην Αρχαία Μεσσήνη και παρουσίασε τις εξελίξεις του ανασκαφικού και αναστηλωτικού έργου του, κορυφαίου έργου που, πέρα από την επιστημονική αξία του, όλο και δίνει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας.

  • Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.
  • Διαβάστε το δημοσίευμα σε pdf.