Γρήγορη μετάβαση

Το Αρχαίο Θέατρο της Αμφίπολης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ενεργών πολιτών

Σχετικά Θέατρα

Ελεύθερο Βήμα των Σερρών
16 Μαρτίου 2010

Με πρωτοβουλία της Ν.Α. Σερρών
Στις Σέρρες η διοίκηση της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις που φανερώνουν την μεγάλη σημασία που αποδίδει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών στα θέματα Αρχαιολογίας του Νομού πραγματοποιούνται αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο στις Σέρρες , με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία και ανάδειξη των Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 19 Μαρτίου , στις 8:30 το βράδυ, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών θα παρουσιασθεί από τον καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη το θέμα: «Διαχείριση Αρχαιολογικών Χώρων και Πολίτες».

Την Εκδήλωση οργανώνει η ΝΕΠΟΣ και ως συνδιοργανωτές συμμετέχουν η ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.

Θα παραβρεθούν ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος και τα Μέλη του Δ.Σ. κ. Γιώργος Κουρουπός, κ. Χρήστος Λάζος και η κ. Κλεοπάτρα Δίγκα. Για την επόμενη ημέρα Σάββατο 20 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών και η ΝΕΠΟΣ προσκαλούν τους πολίτες που ενδιαφέρονται για το θέμα της Διάσωσης Ανασκαφής και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου της Αμφίπολης να συμμετέχουν στη συνάντηση ενημέρωσης και Διαλόγου με τον κ. Σταύρο Μπένο και τα μέλη του Διαζώματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00π.μ. στο Ξενοδοχείο Ελπίδα Resort.Εκεί ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» κ. Σταύρος Μπένος θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της κίνησης και τις ενέργειες για την Διάσωση και ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια της πρώτης συνάντησης που έγινε στο χώρο του Θεάτρου της Αμφίπολης παρουσία του κ. Μπένου, του Νομάρχη Σερρών κ. Φωτιάδη, του Δημάρχου και Προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Βλάχου και του Δημάρχου Αμφίπολης κ. Πετρίδη. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Νομάρχης τοποθετεί τα θέματα των Αρχαιολογικών Χώρων σε προτεραιότητα και υπάρχει στενή συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όσο και με τις αντίστοιχες Εφορείες Αρχαιοτήτων.

Μερικά από τα σημαντικά αρχαιολογικά ζητήματα που ενδιαφέρουν το Νομό Σερρών είναι η ανασκαφή του Αρχαίου Θεάτρου Αμφίπολης, η ενοποίηση των αρχείων και συλλογών των αρχαιολογικών ευρημάτων του Νομού, η επέκταση του αρχαιολογικού Μουσείου της Αμφίπολης, η δημιουργία νέου αρχαιολογικού Μουσείου των Σερρών, η δημιουργία του Αρχαιολογικού περιβαλλοντικού πάρκου της Αμφίπολης, η επέκταση του ανασκαφικού έργου και η ανάδειξη και άλλων αρχαιολογικών χώρων όπως αυτών της Τερπνής, του Νέου Σκοπού, της Ζίχνης αλλά και η διάσωση, συντήρηση και ανάδειξη του Βυζαντινού Τείχους και της Ακρόπολης των Σερρών, των Οθωμανικών Μνημείων κ.ά.