Γρήγορη μετάβαση

Συνέχιση ανασκαφών στην Αρχαία Καλυδώνα

Σχετικά Θέατρα

Ιστότοπος “ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ – ΚΑΛΥΔΩΝΑ”
Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

dem-09072012-archaia-kalidonaΜε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανασκαφική δραστηριότητα στον χώρο της Αρχαίας Καλυδώνας.
Η πρώτη ομάδα εργασίας συνεχίζει την αποκάλυψη του θεάτρου της Καλυδώνας.
Ήδη εδώ και λίγες ημέρες έχουν έρθει οι φοιτητές από το Ινστιτούτο της Δανίας με επικεφαλής τον καθηγητή τους κ. Ρούνε Φρεντερίκσεν και συνεργάζονται άψογα με τους υπεύθυνους αρχαιολόγους κ.κ Νίκη Ράλλη και Η πρόοδος είναι σημαντική αφού συνεχίζεται η αποκάλυψη της σκηνής και των παρασκηνίων αλλά και των καθισμάτων στην βόρεια και ανατολική πλευρά.
Σημαντική εξέλιξη η ανακάλυψη της ράμπας που οδηγούσε στο ύψος της σκηνής καθώς επίσης και η συνεργασία με τον αρχιτέκτονα κ. Νίκο Χατζηδάκη έναν άνθρωπο με ιδιαίτερες γνώσεις στο αντικείμενο.
Παράλληλα η δεύτερη ομάδα εργασίας συνεχίζει την αναστήλωση του Ηρώου της Αρχαίας Καλυδώνας ενός έργου που χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α διάρκειας πέντε εβδομάδων ανά έτος που θα συνεχιστεί έως το 2014 και έχει ήδη διαμορφώσει μια εξαιρετική εικόνα του χώρου.
Σήμερα 9/7/2012 επισκέφτηκε τον χώρο της Καλυδώνας ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑ κ. Σταύρος Μπένος μαζί με τον πρόεδρο της Λυρικής Σκηνής κ Βύρωνα Μιχαηλίδη και τον δήμαρχο Ι.Π Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη.
Είχαν ιδιαίτερη συνομιλία με την προισταμένη της ΛΣΤ¨ εφορίας αρχαιοτήτων Δρ. Ολυμπία Βικάτου που είναι η «ψυχή» της όλης ανασκαφικής δραστηριότητας και φυσικά η υπεύθυνη της σημαντικής προόδου που έχει συντελεστεί για να έρθει στο φώς ο πολιτισμός της περιοχής μας.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των συλλόγων “Άγιος Ιωάννης ” Πάνος Δασκαλάκης και “Η Αρχαία Καλυδώνα” Σπύρος Ζαρκάδας, που ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών.
Ο πρόεδρος του συλλόγου “Η Αρχαία Καλυδώνα” μετέφερε στους κ.κ. Παναγιώτη Κατσούλη, Ρούνε Φρεντερίκσεν και Δρ. Ολυμπία Βικάτου την πρόταση του συλλόγου να διοργανώσει περί το τέλος Ιουλίου μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Αρχαία Καλυδώνα στον χώρο της πλατείας του χωριού μας “Οδυσσέας Ελύτης”.
Η απάντηση των δύο πρώτων ήταν άμμεσα θετική και αναμένεται η απάντηση από την κ. Ολυμπία Βικάτου ώστε να οριστικοποιηθεί η παρουσία της στην εκδήλωση λόγω του ότι έχει ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα.
Σίγουρα θα είναι μια εξαιρετική εκδήλωση – παρουσίαση που θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε πολλά νέα στοιχεία για τον μοναδικό αυτόν αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Καλυδώνας.

  • Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.