Γρήγορη μετάβαση

Πολιτιστικές διαδρομές με βάση τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

Σχετικά Θέατρα

DTM_845_01

Στην πρόοδο που έχει σημειωθεί αναφορικά με το εγχείρημα των πολιτιστικών διαδρομών με βάση τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Στ. Μπένος σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Πρέβεζα με αφορμή την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος στην περιοχή μας.

Ο κ. Μπένος, πλαισιωμένος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Νικοπόλεως κ. Κ. Ζάχο, τον προϊστάμενο της ΛΒ’ Εφορείας κ. Γ. Ρήγινο, της αναπλ. Διευθύνουσα Συμβούλο της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. κ. Ελ. Θεοχάρη – Σεπετά, τον κ. Ν. Γιαννακόπουλο από το ξενοδοχείο Preveza Beach, καθώς και τον εθελοντή του Διαζώματος κ. Ν. Βαδιβούλη, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και πολύ συγκινημένος που βρίσκεται στην Πρέβεζα γιατί εδώ έγιναν τα πρώτα βήματα και η πρώτη διαβούλευση για τις πολιτιστικές διαδρομές, που τότε φάνταζε σαν μια αχνή ελπίδα.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση για αν οργανώσουμε αυτό το σπουδαίο πολιτιστικό προϊόν στην Ήπειρο. Μεγάλο ζητούμενο για το Διάζωμα ήταν από την αρχή να συναντηθούν τα μνημεία αφενός με τους ανθρώπους, αυτό που ονομάζω κοινωνικοποίηση των μνημείων και δεύτερον, ακόμα σημαντικότερο, να συναντηθούν τα μνημεία με την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Προσωπικά συναντήθηκα με τρία ακόμα υπουργεία, με τον κ. Χατζιδάκη, για να έχω την στήριξή τους, αλλά ο πρωταγωνιστής για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος και τη διαχείρισή του είναι η Περιφέρεια Ηπείρου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπένος ο οποίος επισήμανε τη μεγάλη συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη του κ. Στράτου Ιωάννου για να πάρει “σάρκα και οστά” αυτό το εγχείρημα.

 

Για τη δημιουργία του νέου καινοτόμου τουριστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας που θα παρέχει τη δυνατότητα μιας βαθιάς και έγκυρης γνωριμίας με την Ήπειρο με αφορμή τα αρχαία θέατρα, που βρίσκονται και στις 4 περιφερειακές ενότητες, σε κοινά επισκεπτών με απαιτήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, έκανε λόγο ο κ. Ιωάννου, υπογραμμίζοντας πως το νέο αυτό τουριστικό προϊόν αποτελεί μια καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα και θα λειτουργήσει και ως πιλοτικό πρόγραμμα για άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Το καινούργιο που έχει προκύψει είναι ότι θα παντρέψουμε τις πολιτιστικές διαδρομές με τις υποδομές. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το ολοκληρωμένο σχέδιο των πολιτιστικών διαδρομών μας δίνει τη δυνατότητα άντλησης χρηματοδοτήσεων από τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ για τις υποδομές που προαπαιτεί. Διότι στο νέο ΕΣΠΑ θα υπάρχουν λιγοστοί πόροι αποκλειστικά για υποδομές, ενώ μόνο μέσω ολοκληρωμένων προτάσεων, όπως οι πολιτιστικές διαδρομές, είναι εφικτό να αντληθούν χρήματα» τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος στα πολλαπλά έμμεσα οφέλη από την πρωτοβουλία αυτή.

 

DTM_845_02

«Εγώ αυτό που θέλω να τονίσω και πάλι είναι ότι η οργάνωση του Διαζώματος έρχεται να καλύψει ένα πολύ σημαντικό κενό και θα ήταν ευχής έργο και άλλοι πολίτες, επώνυμοι και μη, να μιμηθούν το «Διάζωμα» και σε άλλους τομείς. Γιατί τα μνημεία θέασης δεν είναι μόνο τα θέατρα, είναι πάρα πολλά και μπορούν να γίνουν πολλά με τη συμμετοχή των πολιτών» τόνισε ο κ. Κ. Ζάχος, ενώ ο κ. Γ. Ρήγινος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στην περιοχή μας θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα που θα αναδείξει τα μνημεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας στο ευρύ κοινό, τα οποία μέχρι στιγμής ήταν αδικημένα.

Κλείνοντας ο κ. Μπένος απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες να παρευρεθούν στις δωρεάν συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 19, 20 & 21 Σεπτεμβρίου, ημέρες διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος, με το κουιντέτο ξύλινων πνευστών «Αίολος», στους αρχαιολογικούς χώρους αντίστοιχα της Νικοπόλεως, Κασσώπης και Δωδώνης.

DTM_845_01

Εφημερίδα “@PREVEZA
11 Σεπτεμβρίου 2013

Διαβάστε το δημοσίευμα παρακάτω:

Πολιτιστικές διαδρομές με βάση τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου