Γρήγορη μετάβαση

Η ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα

Iστότοπος “FOCUS halkidiki”
20 Φεβρουαρίου 2014

 

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου του ΔΣ του Σωματείου “Διάζωμα” Στ. Μπένου και του Περιφεριάρχη Απ. Τζιτζικώστα.
Τις δυνατότητες ανάδειξεις των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέσα από την ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα, αλλά και τις δράσεις και τη φιλοσοφία του Σωματείου “Διάζωμα” στον τομέα του πολιτσιμού παρουσίασε ο Πρόεδρος του Σωματείου, Σταύρος Μπένος, σήμερα στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος στη νέα προγραμματική περίοδο, τόνισε ότι βούληση της Περιφέρειας είναι να υλοποιηθούν, μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, έργα τα οποία θα αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα οποία όμως θα συνδέονται παράλληλα με την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας και την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων.
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναπτυξιακή δυναμική της νέας προγραμματικής περιόδου του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης, του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020. Σ ’ αυτό το πλαίσιο, συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Μπένο, έναν έμπειρο άνθρωπο της αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού, προκειμένου να εξετάσουμε προοπτικές συνεργασίας με το σωματείο «Διάζωμα – Πολίτες για τα αρχαία θέατρα», του οποίου είναι επικεφαλής.
Συζητήσαμε διεξοδικά τις δυνατότητες κατάρτισης νέων ολοκληρωμένων σχεδίων τοπικής ανάπτυξης, με επίκεντρο την ανάδειξη του πολιτισμικού μας πλούτου. Εξετάσαμε τις προϋποθέσεις υλοποίησης κοινών δράσεων στην Κεντρική Μακεδονία, που θα έχουν ως άξονα το τρίπτυχο πολιτισμός-τουρισμός-υποδομές, μέσα από συνέργειες με επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα και με απώτερο στόχο τη συνολική και ισόρροπη προβολή της πολιτισμικής μας ταυτότητας, καθώς και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας», δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

  • Διαβάστε το δημοσίευμα και εδώ.