Γρήγορη μετάβαση

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης

Σχετικά Θέατρα

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προσωπική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης προς τιμήν των μεγάλων χορηγών του προγράμματος “crowd funding” του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης. Την ξενάγηση, η οποία προβλέπεται ως αντιστάθμισμα για όσους συνέβαλαν στο πρόγραμμα με το ποσό των 1.000 ευρώ και άνω, διοργάνωσαν το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης και την Εφορεία  Αρχαιοτήτων Πρεβέζης.

  • Η συνέντευξη τύπου
  • Press conference
  • Συνέντευξη τύπου
  • Στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης

Της ξενάγησης είχε προηγηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 κοινή συνέντευξη τύπου των κ.κ.  Στράτου Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, Σταύρου Μπένου, προέδρου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και Ιωάννας Σαπουντζή, Διευθύντριας Εταιρικής Διακυβέρνησης & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και του Ομίλου, σχετικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα “crowd funding” για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης υλοποιήθηκε από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και την πλατφόρμα “act4greece” της Εθνικής Τράπεζας με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, καθώς και των πολιτών και επιχειρήσεων της περιοχής. Χάρη στη δύναμη των πολλών συγκεντρώθηκε το ποσό των 80.500 που απαιτείται για την ανάθεση των μελετών αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους μεγάλους χορηγούς – δωρητές που συνέβαλαν στην ενίσχυση του προγράμματος “crowd funding” του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης: ΒΙΚΟΣ ΑΕ 10.000 ευρώ, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ 10.000 ευρώ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 10.000 ευρώ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 5.500 ευρώ, ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS A.E. 5.000 ευρώ, ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ 5.000 ευρώ, ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ 2.536 ευρώ, ΤΖΑΧΡΗΣΤΑ ΕΛΕΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 2.000 ευρώ, ELPEN Α.Ε. 2.000 ευρώ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΡΣΑΚΕΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1.000 ευρώ, ΙΔΡΥΜΑ ΑΚΤΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ 1.000 ευρώ και ΛΕΟΥΣΗ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΔΕΣΠΟΙΝΑ  1.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, την οποία πραγματοποίησε η Έφορος Αρχαιοτήτων Πρεβέζης, κα Ανθή Αγγέλη,  όσοι βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, ενημερώθηκαν για την πορεία των μελετών του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης από τους μελετητές, αρχιτέκτονες – μηχανικούς, κ.κ. Ιουλία Στάμου και Λεωνίδα Λεοντάρη. Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι οι μελέτες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης πρόκειται να παραληφθούν άμεσα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και να προωθηθούν για τις κατά νόμον εγκρίσεις. Αμέσως μετά την έγκριση των μελετών θα ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάσταση του θεάτρου, καθώς μέσω του προγράμματος «Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου» το έργο «Αποκατάσταση – Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Κασσώπης (Α΄ Φάση)» εντάχθηκε ήδη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος», με χρηματοδότηση, ύψους 1.000.000 ευρώ.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα:

Σταύρος Μπένος: Αυτό που έγινε με το πρόγραμμα «crowd funding» του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης είναι η Ελλάδα που θέλουμε (βίντεο +Φωτο) – step

Λευκός καπνός για την αρχαία Κασσώπη – Τοπική φωνή online

Προς αποκατάσταση του θεάτρου Κασσώπης – ΕΡΤ