Γρήγορη μετάβαση

Υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Δήλου

Σχετικά Θέατρα

Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η δεύτερη  σύμβαση για την ανάθεση μελέτης αποκατάστασης από το σωματείο μας. Η σύμβαση αφορά στην ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης για το έργο «Αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Δήλου».Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Σταύρος Μπένος  και ο διακεκριμένος  πολιτικός μηχανικός κ. Κων/νος Ζάμπας παρουσία του Ταμία του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Γιώργου Κουρουπού.
Η μελέτη περιλαμβάνει:

Γενικό σχεδιασμό των επεμβάσεων στο ευρύτερο χώρο του θεάτρου και συγκεκριμένα στο κυρίως θέατρο με το κοίλο, τα αναλήμματα και τις αναβάθρες, στο σκηνικό οικοδόμημα, τη δεξαμενή και τις οδούς πρόσβασης στο μνημείο.

Οριστική μελέτη για την αποκατάσταση του κοίλου του θεάτρου που περιλαμβάνει

1.   πλήρης αποτύπωση του κοίλου και των διάσπαρτων λίθων εντός αυτού

2.   διάγνωση των αιτίων των φθορών και επισήμανση των λίθων που δεν ανήκουν στο κοίλο και θα απομακρυνθούν

3.    προτάσεις. Θα σχεδιαστούν επί των σχεδίων της αποτύπωσης σε κλίμακες 1/20 και 1/80. Οι προτάσεις θα περιλαμβάνουν την απομάκρυνση από το κοίλο των πεσμένων λίθων που δεν ανήκουν σε αυτό (π.χ. τοιχόκρανα κλπ), ανατάξεις τμημάτων εδωλίων, ανατάξεις λίθων θεμελίων, στερέωση υποβάθρου κλπ, έτσι ώστε να μορφοποιηθεί το κοίλο με ανάταξη και στερέωση των σωζόμενων στοιχείων του.

Οριστική μελέτη για την αποκατάσταση των δύο τμημάτων των αναλημματικών τοίχων που βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμορροπίας.

Ο χρόνος εκπόνησης της μελέτης ορίστηκε σε  7 μήνες και η αμοιβή του μελετητή ανέρχεται στο ποσό των 80.000 πλέον ΦΠΑ.  Το ποσό για την αμοιβή του μελετητή  θα αντληθεί από τον κουμπαρά που έχει ανοίξει του «ΔΙΑΖΩΜΑ» για το αρχαίο θέατρο της Δήλου.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» με την υπογραφή της σύμβασης αυτής συνεχίζει τη δυναμική και δημιουργική του πορεία. Έχοντας αναπτύξει εξαιρετική συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Πολιτισμού, όσο και με τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή προχωρά στην ανάθεση της παραπάνω μελέτης, η οποία στη συνέχεια θα κατατεθεί για έγκριση στα αρμόδια θεσμικά όργανα του Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Με τη δράση αυτή το ΔΙΑΖΩΜΑ αξιοποιεί τις ανεξάντλητες εθελοντικές δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών, αφ’ έτερου είναι αρωγός στους θεσμούς της πολιτείας για την ανάδειξη των μνημείων της χώρας.