Γρήγορη μετάβαση

Υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την «Τοπογραφική και αρχιτεκτονική αποτύπωση του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας και του κατακείμενου οικοδομικού υλικού»

Σχετικά Θέατρα

Υπεγράφη στις 02 Απριλίου του 2012 η προγραμματική σύμβαση, ύψους 30.000 ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έργο «Τοπογραφική και αρχιτεκτονική αποτύπωση του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας και του κατακείμενου οικοδομικού υλικού».

Στόχος του παραπάνω προγράμματος είναι η αρχιτεκτονική αποτύπωση του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας, η καταγραφή του κατακείμενου οικοδομικού υλικού του και ο αρχαιολογικός καθαρισμός του μνημείου, προκειμένου να υλοποιηθεί η α΄ φάση της αρχιτεκτονικής μελέτης. Οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, η οποία στη συνέχεια θα ανατεθεί από το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», με χρήματα που συγκεντρώνονται στον «κουμπαρά» (ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό) του αρχαίου θεάτρου. Οι παραπάνω εργασίες έχουν ως τελικό στόχο την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας.
Το Διάζωμα ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη, Στερεάς Ελλάδας, κο Κλέαρχο Περγαντά και τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, κο Μουλκιώτη Γιώργο για τη σημαντική συμβολή τους στην ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας.

  • Αεροφωτογραφία του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας