Γρήγορη μετάβαση

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το αρχαίο θέατρο της Λάρισας

Σχετικά Θέατρα

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ύψους 175.600 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ». Τη χρηματοδότηση για το έργο διαθέτει ο Δήμος Λαρισαίων. Η σύμβαση έχει ως στόχο την υλοποίηση των υποέργων που αφορούν την τεκμηρίωση του αρχαίου θεάτρου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες αποκατάστασης του μνημείου.

Ο Δήμος Λαρισαίων παράλληλα προωθεί τη ρυμοτομική απαλλοτρίωση δύο οικοδομικών τετραγώνων (που γειτνιάζουν με το αρχαίο θέατρο της πόλης), καθώς και πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη της Λάρισας.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι η μελέτη αποκατάστασης του θεάτρου έχει ανατεθεί από το ΔΙΑΖΩΜΑ με χρηματοδότηση που διαθέτει το ΊΔΡΥΜΑ ΠΑΥΛΟΥ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά το Δήμο Λαρισαίων και το Δήμαρχο, κ. Απόστολο Καλογιάννη, για τη διαρκή συμβολή του στην ανάδειξη του σημαντικού αυτού θεάτρου.

  • Tο αρχαίο θέατρο της Λάρισας