Γρήγορη μετάβαση

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το αρχαίο θέατρο της Μυτιλήνης.

Σχετικά Θέατρα

dt-23082016theatroMytilenes

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου του 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ύψους 100.000 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ».

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος εργασιών γεωμετρικής και αρχαιολογικής τεκμηρίωσης του αρχαίου θεάτρου Μυτιλήνης. Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεσθούν περιγράφονται στο κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης.

Τη χρηματοδότηση για το έργο, ύψους 100.000 ευρώ, διαθέτουν από κοινού η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (50.000 ευρώ) και ο Δήμος Λέσβου (50.000 ευρώ). Η διάρκεια υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης είναι δύο έτη, με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον ετών.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Περιφερειάρχη, κα Χριστιάννα Καλογήρου, το Δήμο Λέσβου και το Δήμαρχο, κο Σπυρίδωνα Γαληνό για τη συμβολή τους στην ανάδειξη αυτού του σπουδαίου μνημείου.