Γρήγορη μετάβαση

Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας ανοίγει τις πύλες του για το κοινό

Σχετικά Θέατρα

 

6 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 01 Απριλίου 2016 το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας άνοιξε και επίσημα τις πύλες του για το ευρύ κοινό, μετά την ολοκλήρωση του έργου της Δ΄ φάσης της συντήρησης – αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου, το οποίο είχε ενταχθεί στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα το 2011 με δαπάνη 2.000.000 ευρώ. Το έργο υλοποιήθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας του Υπουργείου Πολιτισμού, πρόεδρος της οποίας ήταν ο αρχαιολόγος, κ. Τζιαφάλιας Αθανάσιος.

Κατά την πρώτη ημέρα της ελεύθερης για το κοινό εισόδου το πρώτο σχολείο που επισκέφθηκε το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας ήταν το 12ο Γυμνάσιο Λάρισας, ο πρώτος επίσημος επισκέπτης ήταν ο Γάλλος Πρέσβης, Christophe Chantepy και ο πρώτος Λαρισαίος πολίτης ήταν ο κ. Σάπκας Ιωάννης, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Οι κ.κ. Σταυρούλα Σδρόλια, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και Δημήτρης Καραγκούνης, αρχιτέκτων και Προϊστάμενος Τμηματάρχης Μελετών Έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας ξενάγησαν τους πρώτους επισκέπτες στο θέατρο και τους ενημέρωσαν τόσο για την ιστορία του ίδιου του μνημείου, όσο και των επεμβάσεων ανάδειξής του.

Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας που το μνημείο θα είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα και να δείτε video:

 

Δείτε, επίσης, φωτογραφικό υλικό:

Tο Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας

  • Tο αρχαίο θέατρο της Λάρισας