Γρήγορη μετάβαση

Συζήτηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα: «Νέες Μορφές Πολιτιστικής Διαχείρισης»

Σχετικά Θέατρα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιείται την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής συζήτηση με θέμα: «Νέες Μορφές Πολιτιστικής Διαχείρισης».
Οι ομιλητές της συζήτησης θα είναι οι κ.κ.:

Πέτρος Θέμελης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, αντιπρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα»,
τίτλος ομιλίας: «Το όραμά μου για την αρχαία Μεσσήνη»,

Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, γενικός γραμματέας του Σωματείου «Διάζωμα», τίτλος ομιλίας: «Ασκληπιείο Επιδαύρου: ένα διαχρονικό ταξίδι στην υγεία»,

Γιώργος Κουρουπός, συνθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ταμίας του Σωματείου «Διάζωμα», τίτλος ομιλίας: «Δελφοί: Μια σύγχρονη εκδοχή Μουσικών Αγώνων στο πνεύμα των Πυθίων»,

Χρήστος Λάζος, συγγραφέας-μεταφραστής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου «Διάζωμα», τίτλος ομιλίας: «Πώς μπορούν τα αρχαία θέατρα να ζουν ανάμεσά μας».

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σταύρος Μπένος, τοπογράφος-μηχανικός, πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι ομιλητές, θα προσπαθήσουν να εναποθέσουν στο ευρύ κοινό το πνευματικό κεφάλαιο που έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια με τις δράσεις του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και να σκιαγραφήσουν τον καταλυτικό ρόλο του καλείται να παίξει το σωματείο στο μέλλον, στο πλαίσιο των νέων μορφών της πολιτιστικής διαχείρισης.

Μέχρι σήμερα το «ΔΙΑΖΩΜΑ», με τη συντονισμένη δράση όλων των φορέων, προβαίνει σε «οριζόντιες» επεμβάσεις στα μνημεία, όπως για παράδειγμα η διοργάνωση της Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, του πρώτου επώνυμου δικτύου πολιτιστικού τουρισμού στην πατρίδα μας. Η πρώτη αυτή διαδρομή αποτελεί ήδη ένα κεκτημένο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και θα χρησιμεύσει μελλοντικά ως πιλότος για τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών και σε άλλες περιοχές.

Με τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι ομιλητές, αξιοποιώντας ο καθένας την ιδιότητά του και κατ’ επέκταση τις διαφορετικές εμπειρίες τους, θα καταβάλλουν μια προσπάθεια να ανιχνεύσουν τον τρόπο υλοποίησης «κάθετων» πλέον επεμβάσεων, οι οποίες θα επικεντρώνονται στα ίδια τα μνημεία και θα έχουν ως στόχο τη συνάντησή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.