Γρήγορη μετάβαση

Σενάριο από μαθήτριες της Βαρβακείου Σχολής για τη συνεργασία ELPEN και Διαζώματος

Η συνταγή της επιτυχίας είχε: το Σωματείο «Διάζωμα», τη Φαρμακευτική Βιομηχανία ELPEN Α.Ε., τέσσερις μαθήτριες, μια φιλόλογο, μέλος του Διαζώματος και μια καθηγήτρια Καλλιτεχνικών. Η φιλόλογος, Μ. Μπελογιάννη προσκλήθηκε από την καθηγήτρια Καλλιτεχνικών Λ. Λυκούδη για να παρουσιάσει στην ώρα των Καλλιτεχνικών που αποτελούν μάθημα επιλογής των μαθητών και των μαθητριών της Α’ Λυκείου της Βαρβακείου Σχολής το έργο του Διαζώματος και τα εταιρικά του μέλη και να ζητήσει από τους μαθητές/τριες να εμπνευστούν και να εκφραστούν δημιουργικά. Τέσσερις μαθήτριες, η Κατερίνα Σοφούλη, η Στέρπα Μυρτώ, η Τραγουλιά Μυρτώ και η Τσικούκου Κατερίνα ανταποκρίθηκαν άμεσα και σε αγαστή συνεργασία δημιούργησαν ένα ευφάνταστο σενάριο για τη συμβολή της ELPEN, εταιρικού μέλους του Διαζώματος, στην αποκατάσταση και την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων.

Ο διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού και Εταιρικής Επικοινωνίας της ELPEN κ. Κ. Ιωαννίδης ενθουσιασμένος με το σενάριο προσκάλεσε τις τέσσερις μαθήτριες και την κ. Μπελογιάννη να επισκεφτούν την ELPEN και να ξεναγηθούν τόσο στις εγκαταστάσεις της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας όσο και στο Ερευνητικό – Πειραματικό της Κέντρο.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου 2015. Είχαμε τη μεγάλη τύχη να περιηγηθούμε στις εγκαταστάσεις της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας από τον διευθυντή Διασφάλισης Ποιότητας κ. Θεόδωρο Καβούρη και στο Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο ELPEN από τον διευθυντή του, κ. Απόστολο Παπαλόη, ο οποίος, μάλιστα, θυμήθηκε μαζί μας στο τραπέζι που ακολούθησε σε ψαροταβέρνα στη Ραφήνα στιγμές από τα δικά του μαθητικά χρόνια στο Βαρβάκειο. Είχαμε επίσης τη μεγάλη τύχη να γνωρίσουμε τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Δ. Πενταφράγκα ο οποίος ξεδίπλωσε πτυχές της ζωής του και της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας κατάλληλες για να εμπνεύσουν στις μαθήτριες στάσεις ζωής.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κ. Ιωαννίδη, σχεδιαστή αυτού του υπέροχου ταξιδιού μας στον κόσμο μιας καταξιωμένης βιομηχανίας φαρμάκων κι ενός φημισμένου ερευνητικού κέντρου αλλά και της ευωχίας που ακολούθησε. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου επιτεύχθηκε τέλεια.

Μαίρη Μπελογιάννη
Φιλόλογος, Δρ. αρχαιολόγος
Βαρβάκειο Π.Π. Γυμνάσιο