Γρήγορη μετάβαση

Πρόσκληση κίνησης πολιτών για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Αχαρνών

Σχετικά Θέατρα

ΑΜΚΕ ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ
5 Φεβρουαρίου 2015

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Πέρασαν οκτώ χρόνια από την ιστορική πλέον ημέρα για τις Αχαρνές , που αποκαλύφθηκε το αρχαίο μας θέατρο από την διακεκριμένη αρχαιολόγο κ. Μαρία Πλάτωνος- Γιώτα και η είδηση αυτή έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο από Αμερική έως Μιανμάρ. Μέρα σταθμός, αφού αυτή τη μέρα βγήκε στο φως το σημαντικότερο μνημείο του τόπου μας αλλά και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ενα μνημείο, που σ΄αυτό διαδραματιζόταν η πολιτική και πολιτιστική ζωή του μεγαλυτέρου Δήμου της Αττικής μετά την Αθήνα και που επιβεβαιώνει ότι η πόλη μας έχει μια συνέχεια χιλιάδων ετών αφού το κέντρο της παραμένει σταθερά επί χιλιετίες στον ίδιο χώρο, κατατάσσοντας την έτσι μεταξύ των ελαχίστων πόλεων παγκοσμίως που κατοικούνται αδιαλείπτως επί χιλιάδες έτη.

Στο διάστημα των οκτώ ετών και με την καθοριστική συμβολή του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ και του προέδρου του κ. Σταύρου Μπένου, έγιναν πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της προβολής, ανάδειξης και αποκάλυψης του . Καταβλήθηκε η αποζημίωση του πρώτου οικοπέδου και βρίσκεται σε εξέλιξη η απαλλοτρίωση των υπολοίπων, ενώ αναμένεται η πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Αρχαίου Θεάτρου από την οδό Λιοσίων μέχρι την οδό Χειλίου για την άμεση έναρξη των ανασκαφικών εργασιών .

Όμως παραμένει επιτακτική υποχρέωση μας να συνεισφέρουμε όλοι με τον τρόπο, που ο καθένας μπορεί στην ταχύτερη αποκατάσταση και την παράδοση του στην κοινωνία.

Προχωρούμε λοιπόν, υπό την εποπτεία και τις συνέργειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και την καταλυτική σύμπραξη του Δήμου Αχαρνών, έχοντας αρωγούς την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως , τον Ορειβατικό Σύλλογο, την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία , τη Φιλότεχνη Λέσχη, τον τοπικό τύπο,τα σχολεία, πολλούς τοπικούς συλλόγους και χιλιάδες πολίτες ,κυρίως δε τους εθελοντές του Επισκηνίου, που καθημερινά πληθύνονται και που χωρίς αυτούς καμιά από τις δράσεις μας δε θα υλοποιείτο .

Σας αποστέλλουμε λοιπόν την πρόσκληση για την εκδήλωση που θα γίνει γι αυτό το σκοπό.

Με εκτίμηση

Η νόμιμη εκπρόσωπος της ΑΜΚΕ ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ

Μαρία Μίχα

dem-05022015