Γρήγορη μετάβαση

Παρουσιάσεις του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» στις Βρυξέλλες και το Παρίσι

Σχετικά Θέατρα

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν δύο διαδοχικές παρουσιάσεις του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» στο εξωτερικό: η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις Βρυξέλλες με τη συνεργασία του Τοπικού Πολιτιστικού Σωματείου «ΚΥΚΛΟΣ» και η δεύτερη στο Παρίσι τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 με τη συνεργασία του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου (CCHL).

Στις Βρυξέλλες η παρουσίαση έγινε σε χώρο, τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει στην πόλη αυτή για την ευρύτερη πληροφόρηση του κοινού, με υπεύθυνο τον κο Jimmy Jamar, έναν Βέλγο φιλέλληνα, ο οποίος εδώ και 3 χρόνια οργανώνει μια εκδήλωση υπέρ της Ελλάδος με το όνομα «Ώρες για την Ελλάδα». Η παρουσίαση ήταν διπλή: αρχικά ο κος Χρήστος Λάζος, νομικός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσίασε το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τις δράσεις του, εν συνεχεία ο κος Πέτρος Θέμελης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, αντιπρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και διευθυντής της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών παρουσίασε την αρχαία Μεσσήνη.

Στο Παρίσι Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο οργανωμένο θέατρο του Ινστιτούτο Γκαίτε. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δόθηκε έμφαση στην Αρχαία Μεσσήνη και στην προετοιμασία του ετήσιου ταξιδιού σε αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα που διοργανώνει το CCHL με Γάλλους συμμετέχοντες. Το ταξίδι αυτό προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2016 και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων της Νεμέας, της Ολυμπίας και της αρχαίας Μεσσήνης. Ο κος Πέτρος Θέμελης μίλησε κυρίως σε ένα γαλλόφωνο ακροατήριο. Ακολούθησε η παρουσίαση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» στα Γαλλικά από τον κο Χρήστο Λάζο.

Logo_Diazoma-220