Γρήγορη μετάβαση

Παραλαβή της μελέτης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας

Σχετικά Θέατρα

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» παρέλαβε τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας, προκειμένου εν συνεχεία να την προωθήσει προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τη μελέτη είχε αναθέσει το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» στον αρχιτέκτονα-μηχανικό, κ. Στρατή Παυλίδη με χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον «κουμπαρά» (ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό του μνημείου (http://www.diazoma.gr/GR/Page_16-00_02.asp). Τον κουμπαρά ενίσχυσαν η ATTICA BANK, η Τ.Ε.Δ.Κ. Αρκαδίας, πολίτες και σύλλογοι της περιοχής, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Της παραλαβής της μελέτης προηγήθηκε παρουσίαση από το μελετητή τόσο του μνημείου, όσο και των προτεινόμενων παρεμβάσεων. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν η Έφορος Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, κα Άννα Καραπαναγιώτου και ο πρόεδρος του Ορχομενού Αρκαδίας, κ. Γιώργος Καστούμης.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετέχουν στην αποκατάσταση του σπουδαίου αυτού του θεάτρου.

  • Φωτορεαλιστική απεικόνιση του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας, μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασής του. Αρχείο Σ. Παυλίδη.