Γρήγορη μετάβαση

«Οψόμεθα εις Φιλίππους»

Σχετικά Θέατρα

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» τη Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2016.

Η Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», βρέθηκε στα γραφεία του Σωματείου, όπου παρουσίασε το όραμά της για τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή των αρχαίων Φιλίππων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος με ενθουσιασμό συνεχάρη την ομάδα για τη δράση της και τη διαβεβαίωσε ότι το «ΔΙΑΖΩΜΑ», τα στελέχη του, αλλά και οι εμπειρογνώμονες του Σωματείου σε θέματα Τουρισμού και Ανάπτυξης, κ.κ. Μπέττυ Χατζηνικολάου και Γιάννης Ζηρίνης αντίστοιχα, θα είναι στη διάθεση της ομάδας για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας και κυρίως τεχνογνωσίας, προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμά τους.

Λίγα λόγια για το όραμα της ομάδας:

Όραμα της ομάδας είναι η μετατροπή ενός αγροτο-πολιτιστικού περιβάλλοντος μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας, όπως είναι τα Τενάγη των Φιλίππων και οι Παρατενάγειες περιοχές, σε ένα προορισμό με παγκόσμια ακτινοβολία. Σκοπός μας είναι ο πανάρχαιος αυτός φυσικός χώρος να εξελιχθεί σε έναν Προορισμό Αριστείας, όπως τον περιγράφει η Ε.Ε, ο οποίος θα πλαισιώνεται από ένα Ολιστικό μοντέλο ανάπτυξης, ένα Master Plan, το οποίο θα κινητοποιεί τους ανθρώπινους πόρους, θα αναγνωρίζει, θα αξιοποιεί και θα προωθεί τον πλούσιο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

  • Philippi national park - a project hold by the''Opsometha es Philippous'' team (2016).
  • Στιγμιότυπο από τη συνάντηση: Παρουσίαση του Project απο την ομάδα των «Οψόμεθα εις Φιλίππους»
  • Members of the team with Mr St.Benos.