Γρήγορη μετάβαση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τριήμερες εργασίες της Ζ΄ Γενικής Συνέλευσης του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στη Θεσσαλία

Σχετικά Θέατρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τριήμερες εργασίες της Ζ΄ Γενικής Συνέλευσης του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στη Θεσσαλία. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, το ίδιο και οι στιγμές που όλοι μας μοιραστήκαμε.

Στο επίκεντρο της φετινής Γενικής μας Συνέλευσης ήταν η ανάπτυξη των συνεργειών ανάμεσα στους επίσημους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς θεσμούς και την κοινωνία των πολιτών, καθώς και η διερεύνηση τρόπων με τους οποίους μπορούν αυτές να συμβάλουν με τρόπο ουσιαστικό στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της χώρας μας και στη σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το θέμα των συνεργειών φώτισαν το πρωί της Κυριακής με τις εμπνευσμένες εισηγήσεις τους εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας, αρχαιολόγοι της περιοχής, καθώς και μέλη του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».

Τέλος, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης ήχησε ξανά ο αρχαίος θεατρικός λόγος στα αρχαία θέατρα της Θεσσαλίας, μέσα από δρώμενα που ετοίμασαν για μας μέλη του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και κορυφαίοι καλλιτέχνες, όπως η κα Λυδία Κονιόρδου, ο κος Τάκης Φαραζής και ο κος Κώστας Τσιάνος, αλλά και η Πολυφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου.

Το «παρών» έδωσαν και οι εθελοντικές ομάδες της Λάρισας – Ενεργοί Πολίτες Λάρισας (http://www.energw.gr), εθελοντές του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ (http://www.kplarisa.gr/kpmain.aspx?catid=94), εθελοντές του Γαλλικού Ινστιτούτου (http://www.ifa.gr/index.php/el/poioi-eimaste/parartimata/larissa) -, αλλά και της Νέας Αγχιάλου – Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου (http://www.anchialos.com/filoproodos ), Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου, Σύλλογος των Εν Θεσσαλία Οξυωτών ( http://www.oxya-na.com/oldsite/), οι οποίες υποδέχθηκαν τα μέλη της συνέλευσης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή της συνέλευσης, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο εθελοντισμός μπορεί να κάνει μικρά θαύματα.